بررسی اثر سیلاب بر هیدروشیمی خلیج گرگان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
- کد COI اختصاصی: IFMC07_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
استادیار پژوهشی، پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، استان تهران، تهران
کارشناس پژوهشی، پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، استان تهران، تهران،
چکیده
نواحی ساحلی، تالاب ها و خلیج ها به عنوان رابطی بین خشکی ها و دریا بوده و به شدت تحت تاثیر ورودی آب از خشکی ها می باشند. در این پژوهش، مواد مغذی (نیترات نیتریت، فسفات، سیلیس و آمونیوم) و فراسنج های فیزیکوشیمیایی دیگر (شوری Ph، اکسیژن محلول و دمای آب) در ایستگاه های منتخب در خلیج گرگان پیش از وقوع سیلاب در استان های گلستان و مازندران (بهمن 97 ) و پس از آن (فروردین و اردیبهشت 98) اندازه گیری و مقایسه شدند. مواد مغذی به کمک روش استاندارد MOOPAM اندازه گیری شدند. فراسنج های فیزیک و شیمیایی دیگر به کمک مولتی متر هک و در محل اندازه گیری شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان تمام مواد مغذی در خلیجگرگان پس از وقوع سیلاب کمتر شده است. به ویژه آمونیوم و نیترات حدود به ترتیب 8/30 و 3/51 برابر کاهش نشان دادند که این رقیق سازی مواد مغذی به دلیل ورود آب (آب باران) از رودخانه های گرگان رود و قره سو به خلیج گرگان و نیز بارندگی در خلیج گرگان می باشد. مقایسه دو نمونه برداری انجام شده نشان دهنده درصد بالای غلظت نیترات در منطقه مورد مطالعه است. همچنین میزان میانگین شوری خلیج پیش و پس از سیلاب به ترتیب psu 14/97 و 9/27 اندازه گیری شد.کلیدواژه ها
سیلاب، خلیج گرگان، مواد مغذی، فراسنج های فیزیک و شیمیایی، هیدروشیمی.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.