بررسی تاثیر بام سبز بر میزان رواناب شهری با استفاده از مدل SWMM مطالعه ی موردی: کوی فرهنگیان شهرکرد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامدرضا ظریف صنایعی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه شهرکرد

هیثم حیدرزاده

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه شهرکرد

مجید امیدی ارجنکی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، گرایش آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه شهرکرد

نیلوفر عقیلی مهابادی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، گرایش آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

سیلاب یکی از پدیده هایی است که از دیرباز موجب ایجاد خسارت های فروانی برای جوامع بشری شده است. از میان، سیلاب های شهری به دلیل اینکه می توانند خسارات بیشتری به دنبال داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردارند. لذا لازم است تا با استفاده از روش های نوین مدیریت سیلاب به خصوص در حوضه های شهری، این معضل کنترل شود. در این پژوهش که در منطقه ی کوی فرهنگیان شهرکرد و بر اساس رگبار طرح 6 ساعته و با استفاده از مدل SWMM انجام شد، به بررسی تاثیر استفاده از روش بام سبز بر میزان رواناب شهری با تقسیم بندی منطقه به 13 زیر حوضه ی با دوره بازگشت های بارندگی 2، 5، 10، 50 و 100 ساله پرداخته شده است که نتایج اجرای این سناریو در زیر حوضه های 3، 4، 5، 7 و 9 نشان داد این روش می تواند میزان رواناب را در دوره بازگشت های کوتاه تر، بیشتر از سایر دوره ها، کاهش دهد. همچنین نتایج نشان داد اجرای روش بام سبز تاثیری در کاهش دبی اوج رواناب ندارد و فقط مقدار رواناب خروجی حوضه را کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

سیلاب، رواناب شهری، دبی اوج، مدل SWMM، بام سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.