مروری بر منعقد کننده های مورد استفاده جهت حذف ذرات کلوئیدی از پساب های نفتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی توسعه فناوری در نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: OILBCNF02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد فیاضی

دانشجوی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دانشکده مهندسی شیمی

چکیده

در طی مراحل مختلف از اکتشاف تا تولید، در صنعت نفت مواد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که برخی از آنها خطرناک و سمی بوده و می توانند اثرات زیانباری از جنبه های مختلف داشته باشند. مهمترین پسماندهای تولید شده ناشی از عملیات حفاری شامل کنده های حفاری، سیال باقیمانده حفاری و آب همراه تولیدی هستند، که اغلب آنها دارای ترکیبات سمی می باشند و درصورت عدم مدیریت صحیح می توانند برای محیط زیست بسیار خطرناک باشند. در حال حاضر در صنعت حفاری که یکی از صنایع مهم بالادستی نفت و گاز است، کنترل آلودگی سیالهای حفاری و کنده های حاصله از اهمیت بسیاری برخوردار است. وجود ناخالصی های معلق و کلوئیدی در آب که باعث ایجاد رنگ و بو و طعم نامطبوع آب می شوند، تصفیه پساب ها را الزام آور می کنند. این ناخالصی ها به کمک صاف کردن، قابل رفع نیستند، لذا از روش انعقاد و لخته سازی برای حذف آنها استفاده می شود. در این مقاله سعی شده به مروری از انواع منعقد کننده ها و معرفی آنها پرداخته شود.

کلیدواژه ها

پساب نفتی، تصفیه، مواد کلوئیدی، منعقد کننده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.