بررسی ارتباط بین مدیریت سود و افشای داوطلبانه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی ایده های نوین و پژوهش های کاربردی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: INPE02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز سورمه

گروه حسابداری ، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک ، ایران

علی مشهدی خدادادی

گروه حسابداری ، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک ، ایران

ایمان خاکی

گروه حسابداری ، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک ، ایران

محمدتقی مومنی

گروه حسابداری ، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک ، ایران

چکیده

این مقاله دامنه ای را که در آن مدیران از حسابداری اختیاری برای کاهش هزینه های مربوط به افشای داوطلبانه به طور کلی و مدیریتخطای پیش بینی به طور خاص، استفاده می کنند، بررسی می کند. یافته های تجربی مطابق با این پیش بینی است که مدیران، از اقداماتقانونی پرهزینه سهامداران و از دست دادن شهرت و اعتبار خود هراس دارند و وقتی سود محقق شده به کمتر از میزان سود پیش بینیشده ای که برای عموم افشا شده است، می رسد از حسابهای تعهدی اختیاری مثبت برای مدیریت سود گزارش شده به سمت بالا استفادهمی کند. نتایج نشان می دهد که اندازه حسابهای تعهدی اختیاری این شرکتها با شاخص هزینه های دعاوی قضایی مورد انتظار، یعنیاحتمال وجود دعاوی مربوط به 10b.5 و یا مقادیر خسارات احتمالی تعیین شده برای شاکیان، در ارتباط است. هم چنین تحلیل ها نشانمی دهد که حسابهای تعهدی مثبت اختیاری شرکتهایی که مدیران آنها سود را بیش از حد برآورد کرده اند، منعکس کننده تاثیر انگیزههای مختلف مدیریت سود و تاثیر همزمانی احتمالی بین تصمیمات مدیریتی انتشار پیش بینی سود و مدیریت سود گزارش شده نیست.برخلاف یافته های شرکتهایی که مدیران آنها سود را بیش از حد گزارش کرده اند، هیچ شاهدی وجود ندارد که نشان دهد مدیرانی کهسود را کمتر از حد برآوررد کرده اند، سود گزارش شده را نیز کمتر از حد گزارش می کنند. به طور کلی، مدیرانی که سود را کمتر ازحد برآورد کرده اند، نسبت به مدیرانی که سود را بیش از حد برآورد کرده اند، با احتمال بیشتری (نزدیک به دوبرابر) پیش بینی سودخود را مورد تجدید نظر قرار دهند، و نشان می دهد که این مدیران بازنگری در پیش بینی را به عنوان راهی برای حذف خطای برآوردیخود ترجیح می دهند.

کلیدواژه ها

سود ، داوطلبانه ، مدیریت ، ارتباط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.