ارائه یک مدل برنامه ریزی ریاضی دو هدفه جهت طراحی شبکه لجستیک چند محصولی توزیع واکسن مرغ گوشتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC16_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 789
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود اقتصادی فرد

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز

زهرا امینی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز ؛

چکیده

موثرترین روشهای پیشگیری بیماریهای طیور واکسیناسیون است که ابزاری مهم جهت ایمن سازی و حفاظت طیور در برابر بیماریهای واگیردار است.به دلیل اهمیت غذایی طیور، کوچکترین اشکال در اجرای واکسیناسیون میتواند خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد. تعداد زیاد طیور و هزینه بالای واکسیناسیون باعث میشود برنامه ریزی دقیق تری نیاز باشد. بنابراین طراحی شبکه لجستیک واکسن در سطح تصمیمات تاکتیکی در مدیریت زنجیره تامین، جهت افزایش سطح پوشش دهی واکسیناسیون و کاهش هزینه ها ضروری است. ازاینرو این مقاله به بررسی مساله لجستیک چند محصولی توزیع واکسن مرغداری ها، باهدف افزایش سطح پوشش دهی واکسیناسیون و کاهش هزینه ها و نیز با در نظر گرفتن محدودیتهایی که ناظر5 اجرای واکسیناسیون در مرغداری ها با آن مواجه است، میپردازد و در قالب یک مساله برنامه ریزی ریاضی مدلسازی گردیده است. در این مسئله اطلاعات موردنیاز با مشارکت دامپزشک ناظر بر اجرای واکسیناسیون جمع آوری شده است و مدل ریاضی مربوطه برای یک مرغداری در سطح متوسط تا بزرگ طراحی شده است. این مدل شامل یک مساله برنامه ریزی ریاضی دو هدفه بوده و با استفاده از نرم افزار گمز و حل کننده سیپلکس حل گردیده است. نتایج حل مدل تعداد بهینه ی طیور واکسینه شده و هزینه های بهینه ی تامین واکسن را مشخص میکند و بعلاوه حساسیت نتایج حل به پارامترهای مهم مدل نیز موردبررسی قرارگرفته است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی چند هدفه، زنجیره ی تامین واکسن مرغداری ها، سطح پوشش دهی، واکسیناسیون.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.