تعیین مصارف فاضلاب خروجی از تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد در بخش کشاورزی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین سمینار ملی جایگاه آبهای بازیافتی و پساب در مدیریت منابع آب
- کد COI اختصاصی: SARVAB02_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1326
نویسندگان
کارشناس ارشد مرکز ملی تحقیقات شوری
عضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری
چکیده
بهمنظور ارزیابی و طبقه بندی کیفی ترکیبات موجود در فاضلاب خروجی از حوضچه های اختیاری دوم تصفیه خانه شهر یزد و تعیین بهترین مصارف آن در بخش کشاورزی بصورت هفتگی از فاضلاب مورد نظر نمونه برداری گردید و ازمایشات میکروبی به منظور تعیین تعداد کلیفورم مدفوعی FC و تعداد تخم نماتد NE و ازمایشات شیمیایی به منظور تعیین مقدار NO3,NO2,PO4,NH3,SO4,PH,TSS,TDS,EC,SAR,Na ,Ca,Mg,K,HCO3,CO3,B,Fe,Zn,Cu,Mn در شرایط استاندارد انجام شد. نتایج نشان داد که با توجه به معیارهای ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی فاضلاب موجود در کلاس B قرار گرفته و لذا برای ابیاری گیاهان صنعتی و علوفه ای، مراتع، چمنزارها و درختان غیرمثمر قابل استفاده است. مهمترین عامل محدود کننده فاضلاب مورد مطالعه برای استفاده در بخش کشاورزی غلظت بالای بی کربنات است بطوریکه غلظت بالای بی کربنات باعث رسوب بی کربنات در خاک و افزایش SAR خاک و نهایتا کاهش نفوذ پذیری خاک در درازد مدت خواهد شد فاضلاب موجود ار نظر کیفیت عناصر غذایی و ضع مطلوبی دارد و استفاده دقیق و حساب شده از ان در تولید گیاهان صنعتی و علوفه ای ا زجمله پنبه، جو و هالوفیت ها می تواند صرفه جویی اقتصادی بالایی در هزینه نهاده های کشاورزی به همراه داشته باشد. فاضلاب موجود از نظر عنصر سمی بر B هیچگونه محدودیتی ندارد از نظر بروز علائم سمی ناشی از غلظت بالای یونهای سدیم و کلر نیز پنبه، افتابگردان ، ذرت ، سورگوم، گلرنگ، کنجد و ... جزئ گیاهانی هستند که استانه تحمل آنها بیش از غلظت عناصر فوق در درفاضلاب مورد نظر است.کلیدواژه ها
جنبه های بهداشت، مصارف کشاورزی، طبقه بندی فاضلابمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.