توسعه الگوریتم داده کاوی درخت تصمیم جهت شناسایی عوامل مرتبط با طول مدت اقامت بیمارستانی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC16_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 515
نویسندگان
دانشجودکتری مهندسی صنایع دانشگاه آزاداسلامی واحدتهران شمال
استادیار دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال؛
چکیده
یکی از عوامل اصلی هزینه های بیمارستانی طول مدت اقامت میباشد که باعث محدودیت منابع و کاهش کیفیت خدمات به بیماران در بیمارستان میشود. شناسایی عوامل موثر بر مدت زمان بستری بیماران و پیشبینی مدت زمان اقامت آنها به برنامه ریزان جهت استفاده بهتر از منابع و کاهش مدت اقامت، میتواند کمک کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط با طول مدت اقامت با استفاده از اعمال الگوریتم درخت تصمیم بر روی داده های پذیرش یکی از بیمارستان تهران انجام شده است. به منظور پیشبینی و اندازه گیری عوامل موثر بر مدت زمان اقامت بیماران، داده های 8893 بیمار شامل یازده عامل بالقوه موثر بر مدت زمان اقامت بیماران جمع آوری شده است. پس از پاکسازی داده ها، تحلیل توصیفی متغیرها انجام شده و از الگوریتم درخت تصمیم جهت پیشبینی و تعیین عوامل موثر استفاده شده است. میانگین مدت اقامت در بیمارستان مورد مطالعه 1/55 با میانه یک روز بوده است. از بین 10 متغیر مستقل وارد شده به درخت تصمیم، 9 متغیر شامل بخش سن، دلیل مراجعه (بیماری)، بخش بستری، نوع بیمه، روز پذیرش در هفته، روز ترخیص در هفته، ماه پذیرش، نوبت پذیرش و جنسیت، به عنوان عوامل مرتبط با مدت زمان اقامت شناخته شدند. نتایج تکنیکهای داده کاوی میتواند بر اساس داده های ورودی متفاوت باشد، لذا جهت آگاهی از عوامل مرتبط با طول مدت اقامت لازم است داده های مربوط به هر بیمارستان به طور جداگانه وارد مدل شده و از نتایج به دست آمده، در همان بیمارستان استفاده شود.کلیدواژه ها
طول مدت اقامت، داده کاوی، الگوریتم درخت تصمیممقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.