شناسایی و رتبه بندی ریسک های زنجیره تامین (مطالعه موردی شرکت ایرانخودرو)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC16_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1068
نویسندگان
چکیده
امروزه جهان هر روز بیشتر از گذشته به سمت دهکده جهانی پیش می رود. سازمانها درکلاس جهانی همواره در تلاش برای بهبود سهم بازار ، افزایش سود و دستیابی به مزیت رقابتی نسبت به رقبا میباشند. برای دستیابی به این اهداف ، توجه به شناسایی و اولویت بندی ریسک های زنجیره تامین از اهمیت فراوانی برخوردار است. عدم قطعیتها یکی از چالش های بسیار مهم زنجیره تامین است که میتواند اهداف آنرا تحت تاثیر قرار دهد. از اینرو شناسایی و ارزیابی ریسکها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مدیریت ریسک زنجیره تامین نیز با توجه به ماهیت پویایی خود و نقش مربوط به عملکردهای اصلی کسب و کار میتواند، رویکری مفید در زمینه های سازمانی و مدیریت باشد. در این مطالعه که ریسکهای زنجیره ی تامین در صنعت خودروسازی را مورد تحقیق قرار میدهد، به صورت موردی پیرامون زنجیره تامین شرکت ایرانخودرو به مورد اجرا قرار گرفت. هدف، شناسایی و اولویت بندی ریسکهای زنجیره تامین در این شرکت می باشد. ابزار اصلی مورد استفاده در این مطالعه، تحلیل سلسله مراتبی AHP است که البته برای تعیین اطلاعات اولیه از روش دلفی نیز استفاده شده است. ابتدا 34 خرده ریسک فاکتور مرتبط با مطالعه کتابخانه ای و نیز بهره مندی از نظرات متخصصین جمع آوری شد. این 34 خرده ریسک فاکتور در قالب 6 گروه اصلی ریسک فاکتور تدوین، و سپس در قالب پرسشنامه ی دلفی با طیف لیکرت 5 نقطه ای در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. سپس معیارهای اولویت بندی نیز بر اساس نظر متخصصین و بررسی متون مرتبط تعیین شد و روش تحلیل سلسله مراتبی با حضور 47 شرکت کننده به انجام رسید.ریسکهای تامین کننده، تولیدکننده، توزیع کننده، مشتری نهایی، محیطی و سازمانی به ترتیب ریسک های اولویت دار در شرکت ایران خودروتعیین شدند.کلیدواژه ها
عدم قطعیت ، ارزیابی ریسک ، زنجیره تامین ، تحلیل سلسله مراتبیمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.