ارائه یک چارچوب تصمیم گیری سیستماتیک مبتنی بر نظام ارزیابی CAMEL برای رتبه بندی بانکهای منتخب ایران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC16_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 656
نویسندگان
دانشجو دوره کارشناسی مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی فنی و مهندسی ابرار، تهران
دانشجو دوره دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت، تهران
چکیده
امروزه ارزیابی عملکرد بانکها با توجه جایگاه صنعت بانکداری در اقتصاد ملی، روند خصوصی سازی و افزایش رقابت درزمینه بانکداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش با هدف ارزیابی عملکرد بانکهای خصوصی منتخب در چارچوب سیستم رتبه بندی CAMEL انجام میپذیرد. به این منظور نخست با شناسایی مولفه های سنجش سلامت بانکها در هریک از حوزه های این سیستم 15 زیرمعیار ارزیابی انتخاب میشود. به منظور بررسی و رتبه بندی بانکهای منتخب، از رویکرد تصمیم گیری چندمعیاره ترکیبی دومرحله ای استفاده میشود. در مرحله ی اول به منظور در نظر گرفتن اهمیت هر یک از این زیرمعیارها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و در قالب پنج معیار اصلی کیفیت درآمد، کفایت سرمایه، کیفیت دارایی، مدیریت و نقدینگی موردمحاسبه قرار میگیرد. در این مرحله از نظرات خبرگان برای ارزیابی استفاده میشود. پسازآن به منظور رتبه بندی؛ با استفاده از گزارشهای مالی حسابرسی شده، روش تصمیم گیری تاپسیس مورداستفاده قرار می گیرد و تجزیه وتحلیل نتایج حاصل شده بیانگر این میباشد که در سال 1394، بانک خاورمیانه و در سال 1396، بانک حکمت ایرانیان دارای بهترین عملکرد در سیستم رتبه بندی CAMEL می باشند.کلیدواژه ها
ارزیابی عملکرد، صنعت بانکداری، روش تاپسیس، روش تحلیل سلسله مراتبی، سیستم رتبه بندی .CAMELمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.