توسعه مدل بهینه سازی -pاستوار برای مساله مکانیابی-مسیریابی کالای فاسدشدنی با تقاضای غیرقطعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC16_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان حسن نایبی

استادیار، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، ایران

سیداکبر غلامیان

مربی، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ تهران- ایران

حمید عتیقی لرستانی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، ایران

چکیده

در این مقاله، یک مساله مکانیابی-مسیریابی مواد فاسدشدنی تحت شرایط عدم قطعیت ارائه شده است. مساله مکان یابی- مسیریابی، حاصل ترکیب مساله مکانیابی در سطح استراتژیک مساله مسیریابی در سطح تاکتیکی در زنجیره تامین است. در جهان کنونی و با پیشرفت استاندارد زندگی، درخواست برای مصرف محصولات تازه و فاسدشدنی رو به افزایش بوده است. برای جلوگیری از وارد شدن زیان به توزیع کننده، باید از فساد این محصولات جلوگیری گردد. برای نزدیک شدن به شرایط دنیای واقعی، زمانهای سفر، هزینه ثابت وسیله حمل و تقاضای مشتریان بصورت غیرقطعی در نظر گرفته شده اند و از رویکرد ترکیبی احتمالی -pاستوار برای مدلسازی مساله استفاده شده است. مدل ریاضی توسعه داده شده توسط یک مثال عددی و نرم افزار GAMS تحلیل حساسیت گردید. همچنین برای حل مساله در ابعاد بالا، یک الگوریتم فراابتکاری ژنتیک توسعه داده شد و برای بررسی عملکرد الگوریتم از مثالهای عددی موجود در ادبیات مساله مکانیابی-مسیریابی استفاده گردید. بر اساس نتایج بدست آمده، مسیرهایی انتخاب شده است که با در نظر گرفتن تمامی سناریوها مناسبترین پاسخ باشد. همچنین نتایج نشان از عملکرد مناسب و کارایی الگوریتم پیشنهادی برای حل مساله مکانیابی-مسیریابی مواد فاسدشدنی تحت شرایط عدم قطعیت دارد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی استوار، محصول فاسدشدنی، الگوریتم فراابتکاری ژنتیک، مسائل مکانیابی مسیریابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.