مدل برنامه ریزی آرمانی برای کاهش هزینه، برآورد تقاضا و حداقل کردن موجودی اضافی (مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC16_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه کلوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

جواد بهنامیان

دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان,

چکیده

همواره پویایی های حاکم بر محیط تجاری واحدهای تولیدی و تعدد عوامل موثر بر عملکرد آنها، لزوم پرداختن به برنامه ریزی به عنوان یکی از وظایف اصلی مدیریت را مورد تاکید قرار داده است. در این میان برنامه ریزی تولید در شرکتهای تولیدی از مهمترین ابزار موفقیت محسوب میشود. در این مقاله سعی بر آن است تا با استفاده از شیوه های تحقیق در عملیات، مدلی مناسب برای برنامه ریزی تولید در صنعت ارائه شود به گونه ای که بتوان الگویی مناسب از ارتباطات منطقی بین عملیات را تدوین و به کمک آنها مسئولین ذیربط را در برنامه ریزی های آینده یاری نموده و باعث افزایش بهره وری شد. در این مقاله پس از آشنایی مختصر با برنامه ریزی تولید و تکنیکهای آن و همچنین نحوه تولید یکی از محصولات شرکت کنترل گاز اکباتان، برنامه ریزی تولید این شرکت با هدف کاهش هزینه، برآورد تقاضا و حداقل کردن موجودی اضافی با استفاده از مدل برنامه ریزی آرمانی انجام خواهدشد. با توجه به روش تولید در شرکت کنترل گاز اکباتان که به صورت گسسته و کارگاهی بوده است، در این پژوهش قصد داریم تمامی پارامترها و متغیرهای تولیدی شرکت را در مدلی جامع بکار گرفته شود. در مدل برنامه ریزی آرمانی پیشنهادی به صورت همزمان اهداف مختلف و تناقض شرکت در نظر گرفته شدهاند که با وجود انجام تحقیقات متعدد در آن برای اولین بار این مهم میسر شده است. مدل برنامه ریزی آرمانی جامع پیشنهادی به عنوان منبعی جهت برنامه ریزی های آینده شرکت و اهداف و سیاستهای شرکت در نظر گرفته خواهد شد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، برنامه ریزی تولید در صنایع گسسته، برنامه ریزی تولید، برنامه ریزی آرمانی، صنایع گسسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.