مروری بر روش تحقیق پدیدار شناسی در علم معماری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS02_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد نقش نژاد

کارشناس ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

شهاب کریمی نیا

استادیار و مدیر گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

پدیدارشناسی، شناخت و بررسی پدیده ها آنگونه که در تجربه افراد ظاهر می شوند می باشد. در پژوهش جاری مبحث پدیدارشناسی، تاریخچه و اهداف آن بیان شده، سپس به بررسی مفهوم فلسفی پدیدار شناسی، ارکان پژوهش و در نهایت به گام های اجرایی پدیدارشناسی پرداخته می شود. هدف پژوهش پدیدارشناسی، توصیف صریح و شناسائی پدیده هاست، آنگونه که در موقعیتی خاص از سوی افراد ادراک می شوند. در فرایند مطالعه پدیدارشناسی، پس از انتخاب موضوع یا پدیده مورد مطالعه، محقق به گردآوری داده ها از اشخاصی که تجربه آن موضوع را دارند، می پردازد و به بسط و ترکیب توصیفی از جوهره و ماهیت تجربه می پردازد. پژوهش پدیدارشناسی به دو دسته قابلتقسیم است: پدیدار شناسی توصیفی و پدیدارشناسی تفسیری. در نهایت در این پژوهش به این امر واقف خواهیم شد که پدیدار شناسی شناخت نمودها یا ظهورات چیزها، یا چیزها آن چنان که درتجربه ما نمودار می شوند. همچنین می توان آن را تجربه آگاهانه ای دانست که از منظر سوبژکتیو یا اول شخص تجربه می شود و به کسب فهم عمیق تری از ماهیت و معانی تجارب روزانه کمک می کند

کلیدواژه ها

روش پژوهش کیفی، پدیدار شناسی توصیفی، پدیدار شناسی تفسیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.