بررسی چالش های پیاده سازی مهندسی ارزش در پروژه های عمرانی شهرداری ها و ارائه راهکارهایی جهت بهبود آن.

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد عباس رحیم

کارشناس ارشد عمرا ن- مهندسی و مد یریت ساخت، شهرداری فامنین

محمدرضا الیاسی

دکترای عمرا ن-راه و ترابری، استادیار گروه عمران، دانشگاه ملایر

سیدحسین جعفری

کارشناس ارشد علوم سیاسی، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استاندار ی همدان،

چکیده

مهندسی ارزش روشی نظام یافته، مبتنی بر خلاقیت و کار گروهی برای حل مسائل، کاهش هزینه و بهبود عملکرد و کیفیت پروژه ها است. هرچند کارایی این روش در پروژه های زیادی به اثبات رسیده است، اما بکارگیری آن در پروژهه ای شهرداری ها با چالش هایی همراه است. در این پژوهش در مورد این چالش ها و موانع و راهکارهای گذر از آنها بصورت کتابخانه ای و پرسشنامه ای تحقیق شده است. در پرسشنامه اول که بین کارمندان، مدیران پروژه ها و معاونین شهرداری های استان همدان توزیع شد، در مورد میزان تاثیر هر کدام از این چالش ها در عدم بکارگی ری تکنیک های مهندسی ارزش مطالعه شد. پس از شناسایی عوامل اساسی، در پرسشنامه دوم تعداد محدودت ری از عوامل و موانع اصلی بکارگیری مهندسی ارزش در شهرداری ها مورد بررسی قرار گرفت. از پرسشنامه ها میتوان نتیجه گرفت که مهم ترین چالش های بکارگیری مهندسی ارزش در پروژه های شهرداری ها به ترتیب عبارتند از: مباحث مربوط به آموزش، عدم وجود واحد یا کمیته تخصصی در حوزه مطالعات پروژه، به تاخیر افتادن زمان شروع پروژه یا طولانی شدن زمان اجر ای پروژه، عدم وجود الزامات قانونی، عدم وجود روحیه کار تیمی بین کارکنان و بکارگیری افراد در پست های غیرتخصصی. در حال حاضر، با توجه به میزان گرایش شهرداری ها به استفاده از تکنیک های مهندسی ارزش، حل کردن مبحث آموزش، می تواند در برطرف کردن موانع بکارگیری این تکنیک ها در شهرداری ها تا حد زیادی کارآمد باشد. برگزاری جلسات آموزش همراه با انجام و مطالعه پروژه های واقعی از بین سایر روش های آموزش، به عنوان بهترین روش در موضوع مورد بحث معرفی شده است

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، مدیریت پروژه، پروژه های عمرانی شهرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.