طراحی و شبیه سازی سامانه شبه اپتیک عبوری جهت تصویربردار موج میلی متری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری های پدافند نوین، دوره: 11، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ADST-11-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 608
نویسندگان
دانشجوی دکترا- مجتمع دانشگاهی برق و کامپیوتر- دانشگاه صنعتی مالک اشتر- لویزان- تهران
دانشکده الکترونیک- دانشگاه صنعتی مالک اشتر
مجتمع دانشگاهی برق و کامپیوتر- دانشگاه صنعتی مالک اشتر- لویزان- تهران- ایران
مجتمع دانشگاهی برق و کامپیوتر- دانشگاه صنعتی مالک اشتر- لویزان- تهران- ایران
چکیده
در این مقاله یک آنتن شبه اپتیک تصویربردار موج میلی متری در فرکانس مرکزی 94 گیگاهرتز در باند W طراحی شده است. سامانه تصویربردار طراحی شده جهت تشخیص اشیای فلزی در فاصله 5 متری به تفکیک پذیری کمتر از 30 میلی متر نیاز دارد. این سامانه غیرفعال شامل ترکیبی از یک عدسی دی الکتریک (اپتیک اولیه) جهت کانونی کردن تابش و یک هورن هرمی (اپتیک ثانویه) با دیواره های فلزی بازشونده برای هدایت و تزویج مناسب تابش کانونی شده، به آشکارساز است. پارامترهای کلی این سامانه با استفاده از روش اپتیک هندسی محاسبه شده است. در ادامه ترکیبی از روش باریکه گاوسی و ماتریس انتقال پرتو ABCD برای تجزیه وتحلیل آنتن عدسی جهت یافتن محل و اندازه هورن تغذیه استفاده شده است. از نرم افزار قدرتمند طراحی اپتیکی ZEMAX برای طراحی عدسی و تصدیق نتایج طراحی بر اساس ردیابی پرتو استفاده شده است. در طراحی و شبیه سازی عدسی دی الکتریک، ماده پلی اتیلن بسیار چگال (HDPE) با قطر دهانه 650 میلی متر بهکار رفته است. سپس یک هورن هرمی بهینه با بهره 9/18 دسی بل در فرکانس مرکزی 94 گیگاهرتز طراحی شده است. شبیه سازی هورن و بررسی نتایج آن با استفاده از نرم افزارهای تجاری FEKO و CST انجام شد. نتایج شبیه سازی آنتن هورن هرمی نشان می دهد که ترکیب آن با عدسی دی الکتریک مناسب است و روش تلفیقی (اپتیک هندسی، باریکه گاوسی و ماتریس ABCD) برای طراحی سامانه شبه اپتیک شامل عدسی و هورن برای تصویربرداری با الزامات موردنظر دقیق، ساده و کارآمد است.کلیدواژه ها
تصویربرداری موج میلی متری, آنتن شبه اپتیک, طراحی اپتیکی و روش باریکه ی گاوسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.