بررسی خواص گرمایی و مکانیکی رسن تایر هیبریدی نایلون 6،6- پلی استر: اثر مقدار تاب و نسبت چنبرش
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 33، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJPST-33-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 568
نویسندگان
تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی، صندوق پستی ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱
تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی، صندوق پستی ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱
تاکستان، مجتمع نخ تایر رازی، صندوق پستی ۱۳۴۵
چکیده
فرضیه: طراحی و تولید رسن های هیبریدی تایر، روشی ساده و مقرون به صرفه برای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی تایر بوده و بر مصرف سوخت خودرو نیز اثرگذار است.روش ها: در این مطالعه، برای دستیابی به مواد تقویت کننده جدید با عملکرد بهتر به کمک الیاف متداول، از دولاتابی نخ های نایلون 6،6 و پلی استر به یکدیگر، رسن تایر هیبریدی تولید شد. اثر مقدار تاب و نسبت چنبرش بر خواص گرمایی و مکانیکی رسن هیبریدی مطالعه شد. رسن های تولیدشده، دارای مقادیر مختلف تاب 300، 350 و 400tpm و نسبت چنبرش 1.00، 1.03 و 1.05 بودند. خواص مکانیکی شامل استحکام و خزش بررسی شد. جمع شدگی گرمایی و نیروی جمع شدگی نیز اندازه گیری و با نمونه های مرجع، رسن ها و نخ های نایلونی و پلی استری مقایسه شد. آزمون دینامیکی-مکانیکی-گرمایی (DMTA) برای بررسی نیروی جمع شدگی و خزش نمونه ها به کار گرفته شد.یافته ها: نتایج نشان داد، کرنش تسلیم و جمع شدگی تمام رسن های هیبریدی کمتر از رسن نایلونی و بیشتر از رسن پلی استری بود. افزایش مقدار تاب به کاهش نیرو در ازدیاد طول ویژه (LASE) و افزایش خزش منجر می شود که دلیل آن زاویه مارپیچ میان محور الیاف و محور رسن است. افزون بر این، LASE با افزایش نسبت چنبرش، کار تا حد گسیختگی و خزش افزایش می یابد. همچنین ازدیاد مقدار تاب و نسبت چنبرش، به افزایش جمع شدگی و نیروی جمع شدگی منجر می شود. بر اساس نتایج، رسن هیبریدی با نسبت چنبرش 1.05 به دلیل پایداری ابعادی و خواص مکانیکی خوب، می تواند برای طراحی تایرهای کارآمد استفاده شود.کلیدواژه ها
رسن تایر, هیبریدی, نیروی جمع شدگی, نایلون 6, 6, پلی استراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.