طراحی هتل (مهمانخانه) سنتی با رویکرد معماری سبز در اقلیم معتدل و مرطوب
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: PSHCONF09_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1601
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری پیام نور
عضو هیئت علمی گروه هنر و معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور
چکیده
در این جهان معماران همواره در پی یافتن راه کارهای جدید برای یافتن زندگی مطلوب انسان بوده اند. از آنجا که نقاط ضعف و قوت یک ساختمان بر زیست بوم جهان تاثیر مستقیم خواهد داشت وظیفه ای بس حساس بر عهده معماران است. امروزه زندگی شهری و نظام اجتماعی موجود در شهرها، انسان ها را از مسیر اصلی زندگی دور کرده و با وجود رفاهو امکانات بسیاری که در اختیارشان قرار داده از سادگی طبیعت دور شده اند. یکی از بهترین راه های تبادل فرهنگی و ارتباط با طبیعت و معماری سنتی کشور عزیزمان، گردشگری است. توریسم، پدیده ای است که از دیرباز با اشکال خاصی خود در جوامع انسانی وجود داشته با تدریج با تحولات تاریخی مراحل تکامل خود را تا عصر حاضر طی نموده است. این پدیده عموما بر پایه ی سفر جابه جایی بنا شده که خود زاده ی نیازهای گوناگون روانی، فرهنگ اجتماعی اقصتادی انسان است نوع جدیدی از گردشگری یعنی اکوتوریسم یا گردشگری طبیعت بر پایه ی توانمندی های محلی منابع طبیعی می تواند، به افزایش روند توسعه ی اقتصادی امر اشتغالی در بخش های مختلف منجر شود. هتل ها از امکانات اقامتی و گردشگری شهرها به حساب می آیند و بیشتر مورد استفاده مسافران و گردشگران قرار می گیرند. صنعت توریسم یکی از مهمترین مسایل دنیای امروز است که ایجاد زیرساخت هایی با کیفیت مناسب می تواند تاثیر بسزایی بر این صنعت داشته باشد که معماری سبز می تواند پاسخی مناسب به این نیاز باشد، با استفاده از اصولی پایداری و معماری سبز که این اصولی در معماری سنتی ایران وجود داشته است در طراحی هتلی می توان علاوه بر ایجاد فضایی بر کیفیت بصری بالا و تلفیق شده با طبیعت، انرژی های مصرفی بنا را از طریق انرژی های تجدید شونده تامین کرد که این موضوع نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لصول معماری سبز و پیوند آن با معماری سنتی ایران در طراحی هتل می تواند نقش بسزایی در جذب توریسم در کشور ایفاء کند. در نتیجه مقاله حاضر در نظر دارد مجموعه ای از این راهکارها را برای افزایشی سازگاری معماری با طبیعت و در نظر گرفتن معماری سنتی ایران که این راهکارها در آن وجود داشته است، ارایه دهد؛ به طوری که در کنار تعامل با طبیعت و صیانت از آن، شرایط جذب گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کند.کلیدواژه ها
هتل، معماری سبز، معماری سنتی، پایداری، توریستمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.