خرابی پیشرونده در ساختمان های با نامنظمی جرمی در ارتفاع
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: PSHCONF09_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 748
نویسندگان
گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد رامهرمز، دانشگاه آزاد اسلامی، رامهرمز، ایران
استادیار، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران
چکیده
خرابی پیشرونده حادثه ای است که در طی آن تمام یا قسمتی از سازه به علت آسیب یا گسیختگی قسمت کوچکی از آن دچار تخریب می گردد. گسیختگی این اعضا ممکن است توسط بارهایی نظیر: انفجار، زلزله، آتش سوزی، خطای طراحی یا ساخت، ضربه یک اتومبیل در محوطه پارکینگ و غیره، حاصل گردد. در این مطالعه، به منظور بررسی گسیختگی پیش رونده در سازه قاب خنشی بتن آرمه، براساس مقررات ملی ساختمان ایران، شامل مباحث ششم و نهم که مربوط با بارهای وارد بر ساختمان و طرح و اجرای ساختمان های بتن آرمه می باشد، سازه هایی 5 طبقه با 55، 60 و 65 درصد نامنظمی جرمی در ارتفاع و در دو حالت گروه خاک تیپ 2 و 4 طراحی می شوند، در این طراحی ملاحظات لرزه ای آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله در نظر گرفته می شود، طراحی قاب های ذکر شده با استفاده از نرم افزار ETABS انجام می شود، سپس با توجه به مقاطع مربوط به تیرها و ستون ها، قاب ساختمانی موردنظر (مدل سه بعدی) جهت بررسی نیروهای ایجاد شده در اعضای قاب و تغییر مکان گره ها به روش تحلیل دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی در نرم افزار Abaqus مدل می گردد. سپس با توجه به بارهای وارده و همچنین برحسب موارد تحلیل روش مسیر جایگزین (APM) و حذف ناگهانی ستون ها براساس ملاحظات پدافند غیرعامل، پاسخ سیستم تعیین می شود.کلیدواژه ها
خرابی پیشرونده، ستون بحرانی، نامنظمی جرمی در ارتفاعمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.