اصول حکم رانی امام علی (ع) در برابر نابرابری اجتماعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه سیره پژوهی اهل بیت (ع)، دوره: 5، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JSAB-5-9_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد حسین موسوی

استادیار گروه قرآن و حدیث دانشگاه سیستان و بلوچستان.

محسن مرسلپور

دانشیار گروه تاریخ دانشگاه سیستان و بلوچستان

هادی زینی ملک آباد

استادیار گروه قرآن و حدیث دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

حکومت علوی مهمترین الگو برای برقراری عدالت است. این الگو در جنبه های گوناگون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قابل پیروی است. در هر کدام از این ابعاد مولفه های مهمی در سخنان و کردار امام علی وجود دارد. این مقاله به دادگری و نقش آن در جامعه اسلامی می پردازد. سوال اصلی مقاله این است که امام علی در برابر نابرابری ها و تضاد اجتماعی چه موضعی اتخاذ می کردند و با توجه به اصول حکمرانی حضرت در این زمینه چگونه می توان از ایشان پیروی کرد این پژوهش با بررسی تحلیلی داده های تاریخی منابع دست اول و با توجه به گفتار و کردار حضرت که در نهج البلاغه انعکاس یافت به بررسی جایگاه عدالت در اقوال و افعال امیرالمومنین پرداخته است. بر این اساس نشان داده شد دادگری محور اندیشه و عمل امام علی در برابر نابرابری های اجتماعی بوده و این مهم به خوبی در نهج البلاغه منعکس شده است.

کلیدواژه ها

امام علی, جامعه اسلامی, عدالت, نابرابری اجتماعی, نهج البلاغه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.