بررسی اثر بیش اعتمادی مدیران بر راهکارهای تامین مالی شرکت ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه توسعه و سرمایه، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_KJDC-5-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یادگار محمدی

دکتری گروه مدیریت مالی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام ، ایران.

اسفندیار محمدی

دانشیار گروه مدیریت، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران.

غریبه اسماعیلی کیا

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

چکیده

هدف: یکی از مهم ترین تصمیمات مدیران شرکت ها، نحوه تامین مالی بنگاه های اقتصادی است که نقش بسزایی در استمرار و رشد سودآوری آن ها دارد. عوامل متعددی می تواند بر تصمیمات تامین مالی شرکت ها موثر باشد، ازجمله این عوامل ویژگی های شخصیتی مدیران ارشد است. هدف این مقاله بررسی تاثیر اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیران بر راهکارهای تامین مالی شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران است. روش: جامعه آماری این پژوهششرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری آن شامل داده های 139 شرکت طی دوره هفت ساله 1396-1390 است. روش نمونه گیری، حذف سیستماتیک بوده و روش مورداستفاده برای برآورد الگو، روش رگرسیون چندمتغیره با استفاده از تخمین داده های تلفیقی با اثرات ثابت است. یافته‎ها: نتایج نشان داد که رابطه معکوس و معنا داری میان اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیران و تامین مالی از طریق منابع داخلی شرکت وجود دارد به طوری که با افزایش اعتمادبه نفس مدیران از تامین مالی از طریق منابع داخلی شرکت کاسته می شود. همچنین رابطه مستقیم و معنا داری میان اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیران و تامین مالی از طریق منابع خارج از شرکت وجود دارد به طوری که بالا بودن اعتمادبه نفس مدیران شرکت را به سمت تامین مالی برون سازمانی سوق داده و درنتیجه میزان منابع تامین شده از خارج از شرکت افزایش می یابد. نتیجه‎گیری: بیش اعتمادی باعث می شود که مدیران منطقی عمل نکرده و سطح ریسک پذیرفته شده خود را نادرست تعبیر و تفسیر کنند. به همین دلیل مدیران بیش اطمینان ممکن است برخلاف انتظار، باوجود ریسک در تامین مالی خارج از شرکت، متمایل به این نوع از تامین مالی گردند؛ و در نهایت باعث افزایش هزینه های مالی شرکت و کاهش سودآوری آن گردند.

کلیدواژه ها

اعتمادبه نفس بیش ازحد, تامین مالی داخلی, تامین مالی خارج از سازمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.