انواع دبی سنج های چندفازی رایج در صنایع نفت و گاز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF06_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فدایی

دانشجوی دکتری مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکده مهندسی نفت

علی الاحمد

کارشناسی ارشد مهندسی نفت دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز

ایمان العلیمی

دانشجوی دکترای مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

پژوهش های فراوانی در زمینه اندازه گیری جریان های چند فازی آب، نفت و گاز توسط دانشمندان با زمینه های مطالعاتی مختلف از جمله مهندسی مکانیک، هسته ای، شیمی و سایر علوم انجام شده است.مساله اندازه گیری جریان های چند فازی یکی از موضوعات بسیار مهم در صنایع نفت و گاز، از اوایل دهه 80 میلادی بوده و در یک تعریف کلی، جریان های چند فازی آب، نفت و گاز از چند میر همزمان در یک سیستم جریانی متشکل از چند فاز تشکیل می شود. جریان سه فازی نفت، گاز و اب معمولا در صنایع نفت خاک و گاز طبیعی دیده می شود. الگوهای جریانی پیچیده و دائما متغیر سبب دشواری اندازه گیری اینگونه جریان ها و تبدیل آن به موضوعی داغ برای مطالعه شده است از طرفی دیگر به دلیل اهمیت اندازه گیری جریان های چند فازی در صنایع بالادستی و پایین دستی نفت و همچنین اقتصادی بودن استفاده از دبی سنج های چند فازی به جای جداسازهای رایج میدانی سبب گردیده است که استفاده از دبی سنج های چند فازی از اهمیت فراوانی برخوردار باشد. دراین پژوهش ابتدا به بررسی روش های اندازه گیری جریان چند فازی که عبارتنداز: کسر اجزا، سرعت اجزا، دبی جرمی و حجمی اجزا و همچنین مدلهای مختلف شبیه سازی دینامیک سیالات محاسباتی پرداخته شده است. سپس به انواع جریان سنج های چند فازی که با روش های اندازه گیری سپس به انواع جریان سنج های چند فازی که با روش های اندازه گیری توضیح داده شده کار می کنند اشاره شده و مکانیسم عملکرد آنها بیان شده و از نظر شرایط عملیاتی و دقت اندازه گیری با یکدیگر مقایسه گردیده اند.

کلیدواژه ها

دبی سنج، چندفازی، نفت، گاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.