بررسی ریسک های سیستماتیک و غیرسیستماتیک در زنجیره تامین، ساخت و فروش مسکن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی زارع هرفته

دانش آموخته دکترای مدیریت کسب و کار، مدیر امور قراردادهای شرکت توسعه مسکن کویر، وابسته به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

شیوا کریمی

دانش آموخته کارشناسی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه یزد ایران

چکیده

مسکن یکی از تاثیر گذارترین صنایع اقتصادی هر کشور بوده است و به دلیل ارتباط قوی با سایر بخشها همواره نقش کلیدی در چرخه اقتصادی و گردش پول، رشد و شکوفایی صنعتی، کاهش تورم و نقدینگی دارد. مناسب بودن وضعیت مسکن، رشد و توسعه اقتصادی هر کشور را به دنبلا دارد؛ با این حال مسکن همیشه با فراز و نشیب هایی رو به رو بوده است که از جمله آن میتوان به چالشهای پیشرو تامین کنندگان مواد اولیه ساخت مسکن، چالشهای پیشرو مشتریان و مصرف کنندگان نهایی مسکن، تصمیمات دولتی و نیروی انسانی جهت ساخت مسکن که تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم بر این صنعت می گذارند اشاره کرد. با توجه به وضعیت رکود خرید و فروش و به طبع آن کاهش ساخت و ساز و حتی بازسازی مسکن در چند سلا اخیر، بررسی علمی و کاربری اوضاع مسکن به منظور رفع چالشهای آن امری حیاتی ست، لذا هدف از تهیه این مقاله کمک به بهبود اوضاع صنعت مسکن میباشد که با دید جامع برای کلیه ذینفعان مسکن از تامین کنندگان مصلاح تا قانون گذاران دولتی، سازندگان، معامله کنندگان، صنایع مرتبط و مشتریان مسکن در نظر گرفته شده است. بدین منظور با مطالعه موردی شرکتهای ساختمانی، معادن، پالایشگاه ها و پتروشیمی های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و پس از شناسایی و تعیین زنجیره تامین ساخت مسکن، بررسی عرضه و تقاضا فروش واحدهای مسکونی، به شناسایی و تفکیک ریسکهای سیستماتیک و غیر سیستماتیک هر مرحله اقدام کرده ایم، در پایان تاثیرات هر یک از ریسک ها بطور مشخص مطح شده است و راهکارهای کاربردی برای مواجهه و رفع چالشها، کاهش طبعات هر یک از ریسکهای سه عامل تامین کنندگان، سازندگان و مشتریان ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

صنعت مسکن، ریسک سیستماتیک، ریسک غیرسیستماتیک، تامین کننده، مشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.