چارچوب تدوین برنامه حمایتی مرکز نوآوری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مطالعه موردی: حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیرا مقدمی

پژوهشگر، پژوهشکدهIT، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

نسرین دسترنج

عضو هیئت علمی، پژوهشکدهIT، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

محمود خراط

عضو هیئت علمی، پژوهشکدهIT، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

چکیده

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات1 در راستای تبیین روند پژوهشی نوین خود و کاربردی سازی نتایج پژوهش ها براساس نیاز بازار، راه اندازی مرکز نوآوری را در دستور کار خود قرار داده است. مرکز نوآوری پژوهشگاه، در نظر دارد با اتخاذ یک استراتژی آینده نگرانه در حوزه فاوا، فرصتی فراهم نماید تا چارچوب برنامه ای بلندمدت، تعاملی و مشارکتی را بین صنعت، دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و بازار برقرار سازد. به عبارتی، با حضور فعال در کل فرایند نوآوری، از طریق واسطه گری بین کلیه بازیگران زیست بوم نوآوری راه را برای توسعه و بهره برداری از ایده های کاربردی هموار سازد. در این راستا، استفاده از توان و پتانسیل نهادهای مختلف زیست بوم در تحقق برنامه های حمایتی و به جریان درآوردن موتور فعالیتهای نوآورانه توسط یک نهاد دولتی همچون پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیازمند تنظیم برنامه ای مدون است. برنامه حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی حوزه فاوا یکی از برنامه هایی است که در طرح راه اندازی مرکز نوآوری و ایجاد شبکه نوآوری در اولویت اجرا قرار گرفته است.در این پژوهش سعی شده با بهره گیری از کارکردهای نظام نوآوری و با استفاده از رویکرد سیستمی، چارچوبی برای تدوین برنامه حمایتی مبتنی بر راهبرد/کارکرد ارائه گردد. بدینترتیب مجموعه فعالیتها یا اقدامات در چارچوب کارکردهای نظام نوآوری در ارتباط با نقش های راهبردی مختلفی که مرکز نوآوری می تواند در زمینه حمایت از پایان نامه ها ایفا کنند، ارائه شده است. جهت دهی به فعالیتهای پژوهشی تحصیلات تکمیلی در راستای نیازهای بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و تولید محصولات کاربردی در بخشهای مختلف صنعتی و خدماتی و همچنین مدیریت بهینه تبادل منابع و زیرساختهای مالی، فیزیکی و فناورانه موجود برای اجرای تعداد بیشتر فعلایت پژوهشی از جمله اهداف اصلی حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی در چرخه مدیریت پژوهش و فناوری در مرکز نوآوری پژوهشگاه است.

کلیدواژه ها

پایان نامه تحصیلات تکمیلی، سازمانهای پژوهش و فناوری، کارکردهای نوآوری، راهبرد نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.