مطالعه فرآیند ارتباط موثر دانشگاه های هنر با صنعت و جامعه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید بارانی

مربی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر شیراز، ایران

حلما بهبود

کارشناسی ارشد طراحی صنعتی، مدرس دانشگاه هنر شیراز، ایران

چکیده

در این نوشتار با هدف تعامل بیشتر دانشگاه با صنایع به ویژه صنایع هنری، شرکتها و مشاغل محلی به معرفی راهکاری پرداخته شده است که توسعه و رشد هنر و دانش با نگاه کاربردی ایجاد شود. همچنین، کشف نیازهای پنهان جامعه و صنعت در حالتی انجام گرفته که تمامی فضاها به فضاهای یادگیری تبدیل شوند. از این رو، تفکر طراحی و حل مساله برای رویارویی با چالشها از مهارتهای اصلی برای آموزش به شمار می آید و از طرفی، این ارتباط میتواند منجر به توجه به گروه های گسترده تر جامعه در راستای بهبود کیفیت خدمات عمومی به کمک هنر گردد. همچنین، علاوه بر ارتباطی که به شکل کنونی بین دانشگاه، صنعت و جامعه وجود دارد، فرایندی پیشنهاد شده است که در آن عوامل دانشگاهی شامل استاد و دانشجو در روندی مستقیم تر، خود به دنبال فرصتهای موجود در صنعت و جامعه میگردند. در فرایند حاضر که می بایست پس از آموزش مهارتهای مورد نیاز برای ارتباط، زبان و بیان موثر آغاز شود، دانشجو این فرصت را مییابد که در پروژه درسیاش، در محلی کسب تجربه کند که در آینده پتانسیل اجرای پروژه را دارد یا قابلیت همکاری پس از تحصیل در آنجا فراهم است. بدیهی است برای پیاده سازی این ایده، تاکید بر واحدهای درسی پروژه محور است که در طول دوران تحصیل، دانشجو دستاورد خود را چه به صورت فرضیه و چه پژوهشهای محصول محور )خروجی آثار هنری یا پروتوتایپ محصول( ارائه میدهد. طرح جدید مطرح شده در مقاله حاضر که دارای تفاوتهای ماهوی و اجرایی بسیاری با کارآموزی است، با بررسی مروری تجربیات و فعالیتهای واحد ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه هنر شیراز و نیز تحلیل 15 مقاله مرتبط به طرح پیشنهادی نگارش شده است. از طرفی، عدم تعریف واحد کارآموزی برای تمامی رشته های موجود موجب شده است دانشجویان زیادی از تجربه کار واقعی در دوران تحصیل بهره مند نباشند. بنابراین، اجرای چنین برنامه ای با اهداف مذکور میتواند گام کوچکی در پوشش کمبودهای موجود در بازار کار هنرمندان و فارغ التحصیلان رشته های هنری باشد و وضعیت کسب وکارهای هنری را تا حدی بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

رشته های هنری، دانشگاه هنر، کسب وکارهای هنری، تجربه، صنعت، جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.