مطالعه ی گردشگری سلامت و ارتباط آن با گردشگری پایدار؛ رهیافتی نو در اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی قلی تبار

دانش آموخته DBA، مدرسه عالی کسب و کار ماهان، تهران، ایران.

محمدرضا صدقیانی فر

صاحب امتیاز پژوهشکده ابن سینا، استاد مدرسه عالی کسب و کار ماهان، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه مدلی به منظور مطالعه ی گردشگری سلامت و ارتباط آن با گردشگری پایدار؛ رهیافتی نو در اقتصاد مقاومتی است. و از آن جایی که در پژوهش های کاربردی هدف اصلی صرفا کشف علمی نیست، بلکه آزمودن و بررسی کاربرد دانش است، بنابراین روش این تحقیق از نظر هدف کاربردی است، چون نتایج حاصل از آن می تواند مورد استفاده ذینفعان تصمیم گیرنده قرار گیرد. لذا به روش اکتشافی انجام شده است. و نحوه گردآوری داده ها به روش کمی صورت گرفته است و ابزار گرد آوری داده ها با انجام مصاحبه های تخصصی به روش دلفی، میباشد. از روش تحلیل استنباطی و توصیف داده ها و استفاده از تحلیل عاملی، برای تحلیل داده های پرسشنامه و ارائه نتایج استفاده شد. جامعه آماری در این پژوهش عبارتست از شامل 30 نفر از متخصصان، مدیران، کارشناسان و خبرگان صنعت گردشگری و هتلداری و صاحبان کسب و کار در حوزه گردشگری و همچنین در این پژوهش برای جمع آوری داده های مربوط به ادبیات و مبانی نظری، تدوین فرضیه ها و ارائه الگوی اولیه موضوع از روشهای کتابخانه ای )مطالعه ی کتابها، مقالات، مجلات، طرح های پژوهشی و بانکهای اطلاعاتی )اینترنتی( و همچنین دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که ضریب الفای کل پرسشنامه %98 می باشد که ابزار استفاده شده از پایایی مطلوبی برخوردار است. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS 16 و Smart PLS انجام شد. نتایج مطالعات نشان داد ابعاد مورد نظر در مطالعه ی گردشگری سلامت و ارتباط آن با گردشگری پایدار، رهیافتی نو در اقتصاد مقاومتی، عبارتند از: بعد فرهنگی، بعد زیست محیطی، بعد اقتصادی، بعد اجتماعی، بعد گردشگری سلامت و بعد گردشگری پایدار.

کلیدواژه ها

گردشگری سلامت، گردشگری پایدار، اقتصاد مقاومتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.