عوامل و موانع سلامت دینی از منظر قرآن کریم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش قرآن و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: GPSY01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه حمدی

طلبه ی سطح ۳ نویسنده مسئول . جامعه الزهرا سلام الله علیها

مرضیه مکاری امیری

دانش آموخته سطح ۴ رشته ی تفسیر تطبیقی، پژوهشگر و مدرس جامعه الزهرا سلام الله علیها.

چکیده

از نظر قرآن کریم، انسان به مقتضای فطرت خود متوجه دین است و هر آنچه به سلامت دینی او منجر شود، برایش خوشایند و از موانع سلامت دینش رویگردان است؛ از دیگر سو خداوند او را مختار آفریده و به مقتضای اختیار خود می تواند فطریات خود را شکوفا سازد یا به غفلت و فراموشی بسپارد. بنابراین شناخت عوامل و موانع سلامت دینی که هدف این پژوهش قرار گرفته، برای هر دینداری دارای اهمیت بسیار است. مقاله پیش رو با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی عوامل و راه های رسیدن به سلامت دینی و چگونگی برطرف نمودن موانع آن با توجه به آموزه های قرآن پرداخته است، چرا که قرآن برای همه انسان ها و در تمام زمان ها نازل شده و پاسخگوی سعادت ابدی آدمیان است. نتیجه بدست آمده اینست که اعتقاد به خدا و توکل بر او همراه با میانه روی در رفتار و تسلیم خدا بودن سیب سلامت دینی و در مقابل، وابستگی به دنیا و مشغولیت به آن سبب دوری از سلامت دینی می شود.

کلیدواژه ها

عوامل؛ موانع؛ سلامت؛ دین؛ سلامت دینی؛ توکل؛ تسلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.