ارزیابی نقش بازار در توسعه گردشگری (مطالعه موردی : بازار تجریش)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF08_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید شفیعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم اجتماعی- مردم شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

چکیده

یکی از فضاهای عمومی در شهرهای تاریخی ایران و شهرهای مسلمانان که یکی از وجوه مطلوب تعاملات اجتماعی در آنها رخ میدهد، بازار است که مفصل ارتباطی بناهای عمومی با فضاهای شهری است. این عرصه در کنار فعالیت های تجاری و زندگی روزمره مردم، نقش بسزایی در فعال بودن فضای شهری دارد. شرکت کنندگان در این پژوهش 100 نفر از افراد بازدید کننده از بازار تجریش بودند که براساس روش نمونه گیری اتفاقی تعیین و مورد پرسشگری واقع شده اند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از دو بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. نتایج بررسی ها نشان می دهد انگیزه آمدن افراد به بازار سنتی بیشتر تفریحی –تجاری و مذهبی بود. مهم ترین عامل موثر بر توسعه گردشگری در بازار تجریش، وجود مجتمع های بین راهی با امکانات متنوع بود. دسترسی آسان و اقتصادی از اهمیت کمتری برخوردار بود. مهم ترین عامل موثر بر نارضایتی گردشگران در بازار تجریش، نبود تسهیلات بهداشتی کافی و مناسب بود کم عرض بودن معابر بازار از اهمیت کمتری برخوردار بود. همچنین نتایج فرضیات نشان داد که بازار سنتی تجریش می تواند در جذب توریسم مذهبی، ارایه خدمات با کیفیت و قیمت مناسب ، سهولت دسترسی به اماکن گردشگری می تواند بر افزایش جذب گردشگر موثر واقع شد. همچنین توسعه گردشگری در بازار تجریش می تواند بر رونق اقتصادی این شهر موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

بازار، تجریش، گردشگری، مذهبی، اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.