میزان عمل به باورهای دینی و خرسندی زناشویی با متغیر واسطه ای وضعیت مالی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF08_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه طیب حسینی

کارشناس روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

علی اسماعیلی

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران

چکیده

زمینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی رابطه عمل به باورهای دینی و خرسندی زناشویی و بررسی نقش وضعیت مالی به عنوان متغیر واسطه ای بر این رابطه است.روش کار: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش جمع آوری اطلاعات، از نوع توصیفی و همبستگی است. نمونه آماری 64 نفر از زنان و مردان متاهل که حداقل پنج سال از زندگی مشترک آنها گذشته و تحصیلکرده حوزوی اعم از فارغ التحصیل و شاغل به تحصیل ساکن منطقه پردیسان شهر قم است که با استفاده از روش غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازهگیری، آزمون عمل به باورهای دینی (معبد)، آزمون خرسندی زناشویی و پرسشنامه وضعیت اقتصادی - اجتماعی بود. با استفاده از نرم افزار spss و به کمک روشهای آزمون معناداری ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی، آزمون لون و آزمون T مقایسه میانگینها انجام و نتایج تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج حاکی از رابطه معناداری بین میزان عمل به باورهای دینی و خرسندی زناشویی بود. همچنین سطح تحصیلات در خرسندی زناشویی نقش نداشت. برابری میانگین میزان عمل به باورهای دینی در بین زنان و مردان رد شد و تفاوت بین میانگینها معنادار بود. برابری میانگین خرسندی زناشویی بین زنان و مردان قبول و تفاوت بین میانگینها معنادار نبود. بین متغیرهای باور دینی و وضعیت مالی همبستگی منفی و معناداری وجود داشت، نیز بین وضعیت اقتصادی و خرسندی زناشویی رابطه معناداری مشاهده نشد همچنین نقش میانجی گری وضعیت مالی بر رابطه عمل به باورهای دینی و خرسندی زناشویی در این پژوهش رد شد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش زوجهای تحصیلکرده حوزوی، معتقد و عمل کننده به باورهای دینی از خرسندی زناشویی برخوردار بودند و وضعیت مالی آنان بر رابطه عمل به باورهای دینی و میزان خرسندی زناشویی این افراد نقش نداشته است.

کلیدواژه ها

تحصیلات حوزوی، عمل به باورهای دینی، خرسندی زناشویی، وضعیت مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.