بررسی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری فعال در بازار سهام ایران در بین سال های 1399-1387

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی ترفندهای مدرن مدیریت،حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB04_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین کریمی

کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این مقاله با استفاده از یک معیار تعدیل شده ریسک برای اندازه گیری عملکرد پورتفوی سرمایه گذاری (آلفای جنسن) میزان تاثیر توانایی پیش بینی یک مدیر بر بازده های صندوق های فعال در بازار سرمایه ایران مورد بررسی قرار می گیرد. معیار براساس تئوری ارزش گذاری دارایی های سرمایه ای شارپ (1964)، لینتنر (1965) و ترینر است. در این جا، معیار برای برآورد توانایی پیش بینی مدیران 65 صندوق فعال در بازار سرمایه ایران در دوره بین سال های 1387 تا 1399 مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع، توانایی آنها در کسب بازده هایی بالاتر از بازده های مورد انتظار با توجه به میزان ریسک هر پورتفوی سرمایه گذاری است. نتایج نشان می دهند که این صندوق ها نه تنها به طور میانگین در پیش بینی قیمت سهام برای عملکرد بهتر از یک استراتژی خرید و نگهداری عاجز بوده اند، بلکه شواهد کمی نیز وجود دارند که صندوق به خصوصی توانسته باشد به طور قابل ملاحظه ای از آنچه که از پورتفوی تشکیل شده به طور کاملا تصادفی انتظار داریم، عملکرد بهتری داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است که این نتایج با در نظر گرفتن هزینه های مدیریتی نیز برقرار هستند (هزینه هایی مانند تحلیل بازار، کارمزد و ... ). بنابراین، ظاهرا به طور میانگین صندوق ها در فعالیت های معاملاتی خود موفق نیستند.

کلیدواژه ها

آلفای جنسن، عملکرد صندوق، بازده های تعدیل شده با ریسک، توانایی پیش بینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.