افزایش میزان هوادهی (کارآمدی) بادگیر با رویکرد طراحی یکپارچه از طریق ادغام سامانه تهویه مطبوع و طراحی اقلیمی(نمونه موردی: شهر تهران در اقلیم گرم و خشک)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
- کد COI اختصاصی: CEMCONF02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی معماری منظر، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران
فارغ التحصیل کارشناسی، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران
استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران
استادیار، مهندسی معماری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران
چکیده
بادگیر با استفاده از انرژی تجدیدپذیر باد و برودت تبخیر، سرمایش مورد نیاز فضاهای اصلی ساختمان را تامین میکند. به این طریقیکی از روشهای غیر فعال سرمایشی در بخش ساختمان، که بیشترین سهم را در مصرف انرژی سالانه دارد(بیش از 35 درصد مصرف سالانه انرژی جهان) مورد استفاده قرار میگیرد. بدین ترتیب با استفاده یکی از روشهای سرمایش ایستا در ساختمان، میزان مصرف انرژی کاهش می یابد. هدف از این پژوهش کاهش مصرف انرژی و آلودگی زیست محیطی از طریق ایجاد تعادل و تعامل بین طرح معماری و تاسیسات مکانیکی است تا انرژی در بخش ساختمان به شکل تجدیدپذیر تامین شود. در این مقاله ساختار بادگیر اعم از ارتفاع، ابعاد مقطع، شکل تیغه ها شناسایی و انواع مختلف دهانه ورودی بادگیر برای بدست آوردن حداکثر هوادهی ممکن در شرایط اقلیم گرم و خشک به شیوه تحلیلCFD ارزیابی شده و کارآمدترین نوع بادگیر برای اقلیم مذکور پیشنهاد شده است. نتایج ارائه شده، برگرفته از شبیه سازی کامپیوتری با کمک نرم افزار انسیس فلوئنت در شرایط و اقلیم شهر تهران است. با بررسی میزان صرفه جویی در مصرف انرژی و ارزیابی مزایا و معایب این سیستم، پربازدهترین شکل بادگیر شناسایی و مقدار عددی انرژی ذخیره شده به دست آمده است. این مقدار برای ساختمانی با 2290 متر مکعب فضا بطور متوسط 5کیلووات در هر ساعت میباشد که باتوجه به وسعت بناهایی با این ابعاد، میتوان مقدار قابل توجهی از انرژی مصرفی را در کشور کاهش داد. این دستاورد میتواند راه را برای استفاده از این روش مهم معماری سنتی ایران برای ساختمانهای امروزی و مدرن بگشاید.کلیدواژه ها
بادگیر ، سرمایش ایستا ، کاهش مصرف انرژی ، تحلیلCFDمقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.