تحلیل موانع کارآفرینی بنگاه های کوچک و متوسط کشاورزی استان قزوین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-5-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته غیاثوندغیاثی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان. دانشکده کشاورزی. تاکستان. ایران.

چکیده

پیشرفت کشاورزی کشور با اهمیت بخشی به نیروی کار انسانی به عنوان عامل اصلی بخش کشاورزی و جستجوی فرصت های مناسب و ایده ها برای ایجاد کسب و کار و ترویج کسب و کارهای کارآفرینانه در این بخش می باشد. مسیر توسعه اقتصادی را می توان از طریق توسعه کارآفرینی در بنگاه های کوچک زودبازده غنا بخشید. پژوهش حاضر با هدف تحلیل موانع توسعه کارآفرینی در بنگاههای کوچک و متوسط کشاورزی در چارچوب پژوهش های توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 4532 واحد بنگاههای کوچک و متوسط کارآفرین کشاورزی در استان قزوین در سال 1395بود که تعداد نمونه مورد بررسی 354 بنگاه براساس نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. این صنایع در گروه های اصلی شامل صنایع غذایی، محصولات باغی و زراعی ، مکانیزاسیون وادوات کشاورزی، محصولات دامی و شیلات بودند. ضریب آلفای کرونباخ، به منظور تشخیص پایایی پرسشنامه ها برابر با 88/0 محاسبه گردیده است. روایی محتوایی پرسشنامه نیز با نظر خواهی از کارشناسان مرتبط با موضوع تایید شده است. پس از تکمیل پرسشنامه ها و گردآوری داده ها از نرم افزار spss برای تحلیل داده ها بر اساس تکنیک تحلیل عاملی از نوع اکتشافی بهره گرفته شد. نتایج مربوط به تحلیل عاملی موانع توسعه در بنگاه های کوچک و متوسط کارآفرین کشاورزی منجر به استخراج هفت مانع شد. این موانع به ترتیب اهمیت عبارتند از مانع مالی، علمی-آموزشی، دانشی، استراتژیک، سیاست گذاری، بازاریابی -فروش و عامل محیطی که در مجموع 265/72 درصد واریانس کل موانع توسعه کارآفرینی در کسب و کارهای کشاورزی را تبیین نموده اند.

کلیدواژه ها

استان قزوین, موانع کارآفرینی, بنگاه های کوچک و متوسط, کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.