بررسی صفات کیفی زردآلو رقم شاهرودی (Prunus armeniaca cv Shahroudi) در طی مراحل مختلف برداشت
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 14، شماره: 54
- کد COI اختصاصی: JR_ECOP-14-54_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 421
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده
امروزه توجه زیادی به کیفیت میوه ها از جمله میوه های هسته دار با توجه به عمر پس از برداشت کوتاه آنها می شود. هدف از این پژوهش ارزیابی بعضی از صفات کیفی در طی مراحل پایانی رشد و تعیین زمان مناسبت برداشت زردآلو رقم شاهرودی با توجه به زمان و بازار مصرف بود. میوه های زردآلو در فاصله 3 زمان مختلف، (فاصله هر برداشت از برداشت دیگر سه روز بود) برداشت شدند. آزمایش بر طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تیمار (مراحل مختلف برداشت) و 4 تکرار (جهت های اصلی جغرافیایی درخت) انجام شد. صفات کیفی اندازه گیری شده شامل: مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین C ، سفتی بافت میوه، pH عصاره میوه، فنل، فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، آنتوسیانین کل، آنزیم های آنتی اکسیدانی (پراکسیداز، کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، پلی فنل اکسیداز) و پروتئین کل بودند. تمامی صفات در سطح 5% معنی دار بوده و در طول زمان های مختلف برداشت تغییر کردند. آنزیم های آنتی اکسیدانی در طول برداشت بجز پلی فنل اکسیداز افزایش و فنل ها و فلاونوئید ها کاهش پیدا کردند. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد بهترین زمان برداشت برای این رقم زردآلو برداشت دوم باشد.کلیدواژه ها
کیفیت, زردآلو, شاهرودی, زمان برداشت, افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.