بررسی عددی رفتار شعاعی و فشار انتشاریافته از میکروحباب پوشش دار در مجاورت مرزهایی با الاستیسیته متفاوت در تصویربرداری فراصوت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه مکانیک سیالات و آیرودینامیک، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IHUMC-8-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید بهروز حسینی

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

میراعلم مهدی

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

یکی از بهترین روش­های بهبود کیفیت و وضوح تصویربرداری فراصوتی، استفاده از حباب­های پوشش دار است. در این مقالهدینامیک حباب کپسوله در نزدیکی دیواره با الاستیسیته مختلف برای تصویربرداری فراصوت شبیه­سازی شده است. برای این منظور برنامه کامپیوتری در نرم­افزار متلب توسعه داده شده که در آن معادله دیفرانسیل رایلی-پلیست اصلاح شده، به روش رانچ کاتا مرتبه چهارم حل عددی شده است. در ابتدا نتایج به دست آمده با داده­های آزمایشگاهی مقایسه شده، سپس رفتار شعاعی حباب پوشش دار (عوامل تقابلی فراصوتی) برای دو حالت مجاورت با دیواره صلب و الاستیک بررسی شده و فشار انتشاریافته از حباب شبیه­سازی شده است. در ادامه تاثیر میزان لزجت پوسته (Ks)، شعاع اولیه حباب و فاصله حباب تا دیواره بر رفتار دینامیکی حباب و میزان فشار انتشاریافته از آن بررسی شده است. نتایج به دست آمده به صورت جدول و نمودار آمده است. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که مقدار لزجت پوسته حباب و شعاع اولیه حباب تاثیر قابل ملاحظه­ای بر دینامیک حباب دارد. درنهایت پاسخ فرکانسی حباب پوشش دار بررسی گردیده و نحوه تاثیر شعاع اولیه حباب، جنس پوسته و مدول کشسانی دیوار بر روی میزان قدرت طیف موج اصلی آورده شده است. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که با افزایش مدول کشسانی دیواره، مقدار قدرت طیف موج اصلی به حالت حدی رسیده و تغییر نمی­کند.

کلیدواژه ها

تصویربرداری فراصوتی, حباب پوشش دار, دیواره الاستیک, نوسان شعاعی, انتشار موج فشاری, پاسخ فرکانسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.