روابط مسکو تل آویو و منافع جمهوری اسلامی ایران در سوریه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست دفاعی، دوره: 28، شماره: 109
  • کد COI اختصاصی: JR_JIHU-28-109_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رشیدی

دانشگاه مازندران

رضا اختیاری

دانشگاه مازندران

جواد شفقت نیا

گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران

چکیده

روسیه و رژیم صهیونیستی در حوزه های سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی، پیوندهای عمیق تاریخی دارند. نقش مهم روسیه در تحولات بین­المللی به ویژه بحران سوریه، رژیم صهیونیستی را به گسترش روابط با روسیه واداشته است. فارغ از عوامل و انگیزه­های شکل دهنده نزدیکی روسیه و رژیم صهیونیستی، سطح مناسبات دیپلماتیک فعلی بین آنها بیانگر وجود روابط شبه­راهبردی بین مسکو   تل­آویو است. ازسوی دیگر، جمهوری ­اسلامی ­ایران به عنوان یکی از شرکای مهم سیاسی، نظامی و اقتصادی روسیه در منطقه مطرح است و سیاست روسیه در غرب آسیا و مداخله نظامی در بحران سوریه، همکاری دو کشور را افزایش داده است. با درنظرگرفتن ملاحظات فوق، این سوال مطرح می­شود که راهبردی شدن روابط مسکو و تل­آویو چه تاثیری بر منافع و پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران در سوریه داشته است فرضیه­ای که در پاسخ به این سوال در پژوهش حاضر مورد آزمون قرار گرفته این است که مناسبات گسترده و راهبردی مسکو و تل­آویو و جایگاه مهم رژیم صهیونیستی در سیاست­های منطقه­ای و بین­المللی روسیه باعث شده است تا روسیه موانعی در راه پیشبرد اهداف سیاسی، نظامی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در سوریه ایجاد کند. روش تحقیق در این مقاله تبیینی است و روش گرد­آوری داده­ها، کتابخانه­ای  اینترنتی است و به منظور تحلیل علمی و نظری مسئله پژوهش از نظریه موازنه قوا در چارچوب مکتب نوواقع­گرایی بهره­ گرفته شده است.

کلیدواژه ها

روسیه, جمهوری اسلامی ایران, بحران سوریه, رژیم صهیونیستی, موازنه قدرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.