چالش ها ی فرانظری نظریه نئورئالیستی روابط بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات سیاسی، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_IAUAZ-12-47_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر ولی زاده

استادیار مطالعات منطقه ای دانشگاه تهران، تهران، ایران

صارم شیراوند

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

ابوذر عمرانی

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

کمال رنجبری

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

نئوواقع گرایی از رویکردها یی است که برای مدت طولانی به عنوان پارادایم حاکم در مطالعه سیاست بین الملل مورد توجه قرار گرفته و مفروضات آن در شکل دادن به سیاست و نظام بین الملل نقش مهمی داشته است. به همین دلیل بسیاری از مکاتب نظری تلاش نمودها ند که این نظریه را به چالش بکشند. برای رفع این ایرادات و پاسخ گویی به این چالش ها ، نوواقع گرایان به رهبری کنت والتز تلاش کردند روایتی از واقع گرایی عرضه کنند که با معیارها ی علمی مرسوم انطباق داشته باشد و قادر به تبیین روابط بین الملل باشد. حاصل تلاش والتز ارائه نظریه واقع گرایی ساختارگرا بود که مبتنی بر اصول و مفروضه ها ی اثبات گرایی است. این مسئله باعث شد که منتقدین، مخصوصا فرا اثبات گرایان از جنبه ها ی مختلف هستی شناختی، معرفت شناختی و روش شناختی نوواقع گرایی را به چالش بکشند. در این پژوهش سوال این است که مهمترین چالش ها ی فرانظری نظریه نئورئالیسم چیست برای پاسخ به این پرسش تلاش شده است در بعد هستی شناسی، روش شناسی و معرفت شناسی به این پرسش پاسخ داده شود. روش تحقیق در این مقاله به صورت توصیفی تحلیلی می باشد.

کلیدواژه ها

نوواقع گرایی, فرانظریه, هستی شناسی, معرفت شناسی, روش شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.