الگوی مفهومی تشخیص فرصت کارآفرینان نوپای فناور دانشگاهی کشاورزی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 10، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-10-45_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اخلی

گروه کارآفرینی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

حسین دیده خانی

گروه مهندسی صنایع، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول،ایران

محمدشریف شریف زاده

گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سیدمحمدرضا حسینی

گروه اقتصاد، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

این تحقیق با هدف طراحی کیفی الگویی برای آموزش تشخیص فرصت به کارآفرینان نوپای فناور دانشگاهی در کشاورزی در استان گلستان صورت گرفته است. دیدمان این تحقیق از نوع آمیخته بوده و در دو مرحله در سال 1397 انجام شده است. مرحله ی نخست، از نوع کیفی بود و به روش پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه ی ژرفانگر نیمه ساختارمند صورت گرفته است. جامعه ی آماری تحقیق شامل 100 تن کارآفرینان نوپای فنآور دانشگاهی در کشاورزی در استان گلستان بوده است. با نمونه گیری هدفمند، 40 تن از کارآفرینان نوپای فنآور انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. فرآیند گردآوری داده ها تا سطح اشباع نظری و آستانه ی سودمندی داده های قابل دسترس ادامه یافت. هم راستا با روش کلایزی، از تحلیل محتوای کیفی مضمونی برای پردازش داده های گردآوری شده از راه مصاحبه اقدام شد. در مرحله ی دوم ، با بهره گیری از یافته های مرحله ی نخست، پرسشنامه ای برای ویژگی های پاسخگویان و پنج سویه ی رفتار تشخیص فرصت، تدوین و به همان پاسخگویان برای تکمیل ارسال شد. داده های به دست آمده در دو سطح توصیفی (فراوانی و درصد) و استنباطی (آزمون نافراسنجه ای یا ناپارامتری فریدمن) با کمک نرم افزار SPSS مورد پردازش قرار گرفتند. یافته های تحقیق به استخراج پنج سویه ی آموزش تشخیص فرصت، شامل؛ ویژگی های فرصت کارآفرینانه (درک فرصت)، معیارهای ارزیابی فرصت کارآفرینانه، قابلیت های مرتبط با تشخیص و بهره برداری از فرصت، تعیین کننده های تشخیص و بهره برداری از فرصت و سازوکارهای یادگیری تشخیص فرصت منجر شد. به منظور جمع بندی یافته های تحقیق، به استخراج و دسته بندی مضمون های نمایای کلیدی سویگان پنج گانه در قالب یک الگوی مفهومی اقدام شد.

کلیدواژه ها

آموزش کارآفرینی, تشخیص فرصت, کارآفرینی فنآورانه, کسب و کار نوپای دانشگاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.