بازدارنده های تولید پایدار ذرت دانه ای از سویگان آموزشی، سیاست گذاری، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی در استان قزوین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 10، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-10-45_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه جنگ چی کاشانی

دانش آموخته توسعه کشاورزی، دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات

چکیده

کشاورزی پایدار مدت هاست که مورد توجه پژوهشگران علوم کشاورزی از جنبه های آموزشی، اقتصادی، اجتماعی، زیستی و سیاستی قرار گرفته است. هدف تحقیق، تحلیل بازدارنده های تولید پایدار ذرت دانه ای در استان قزوین است. این تحقیق از نوع علی- ارتباطی و جامعه آماری آن 987 تن تولید کنندگان ذرت دانه ای استان قزوین هستند که با استفاده از فرمول کوکران 242 تن به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی گردآوری شد. روایی آن بر اساس نظر صاحب نظران ترویج و آموزش کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین و پایایی آن با استفاده از ضریب تتای ترتیبی89/0 تعیین شد. پردازش داده ها با نرم افزار AMOS,SPSS انجام شد. نتایج تحلیل همبستگی اسپیرمن و معادله ساختاری نیز نشان داد نبود فیلم و برنامه های مستند(بازدارندهای آموزشی)، وجود واسطه ها (بازدارند های اقتصادی)، نبود ساختار مشارکت تولیدکنندگان(از منظر اجتماعی)، کاشت نکردن رقم های مقاوم ازسویگان زراعی و نبود مقررات مناسب کاربرد کودهای شیمایی از بازدارند های سیاست گذاری بازدارنده های مهمی در تولید پایدار ذرت دانه ای هستند. تحلیل رگرسیون ترتیبی نشان داد بازدارند های زراعی(نبودمبارزه با آفات وبیماری ها از طریق کاشت واریته های مقاوم )، بازدارند های اجتماعی(نبودوجود شرایط مناسب جهت مشارکت ذرت کاران در تصمیم گیری و بر نامه ریزی) و بازدارند های آموزشی(تهیه فیلم و برنامه های مستند در خصوص آموزش عملی در زمینه استفاده از نهاده های طبیعی )، بر بازدارنده گی تولید پایدار ذرت دانه ای موثرند این متغیرها میتوانند در مجموع بین 13 تا46 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کنند.

کلیدواژه ها

بازدارنده های تولید پایدار, نظام کار آمد تولید, سویگان پایداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.