تاثیر سه روش حرکت درمانی،ماساژدرمانی و دارو درمانی بر کاهش درد و درمان التهاب عصب سیاتیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF06_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود گلپایگانی

دانشیارآسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه اراک، اراک، ایران

محمد سیاری

کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه اراک،اراک،ایران

حمید رفعتی

کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه آزاد بروجرد،لرستان،ایران

چکیده

زمینه و هدف: التهاب عصب سیاتیک از بیماری های معمول اعصاب محیطی به شمار می رود که تا کنون برای حل این مشکل روش های متعددی از جمله جراحی و فیزیوتراپی مطرح شده اند. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر سه روش حرکت درمانی، ماساژدرمانی و دارودرمانی بر کاهش درد و درمان التهاب عصب سیاتیک بود. روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی که بر روی 80 نفر که در محدوده ی سنی 30 تا 50 سال بودند، با تشخیص پزشک متخصص استفاده از X-Ray،MRI و تست SLR زاویه فلکشن هیپ به طور هدفمند انتخاب و به چهار گروه حرکت درمانی، ماساژ درمانی دارودرمانی و گروه تلفیقی تقسیم بندی شدند. آزمودنی های گروه حرکت درمانی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه با پروتکل معین به انجام تمرینات تخصصی و آزمودنی های گروه ماساژدرمانی به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه به مدت 30-45 دقیقه از روش های ماساژدرمانی روسی و آزمودنی های گروه دارودرمانی براساس دستورالعمل پزشک متخصص به مدت 8 هفته به درمان دارویی و آزمودنی های گروه چهارم همزمان به سه روش درمانی پرداختند. نتایج به دست آمده درسطح معناداری کمتر از 0/0001 بررسی شدند.یافته ها: نتایج در گروه های مختلف نشان داد که حرکت درمانی ، ماساژدرمانی و گروه تلفیقی در کاهش درد و درمان التهاب عصب سیاتیک به طور معناداری موثر می باشد و روش دارودرمانی در کاهش درد و درمان التهاب عصب سیاتیک به طور معنا داری موثر نمی باشد. نتیجه گیری: تمرینات حرکت درمانی، ماساژدرمانی و کمپلکس درمانی می تواند زاویه SLR را افزایش و درد را کاهش و بیماران مبتلا به التهاب عصب سیاتیک را بهبود بخشد

کلیدواژه ها

حرکت درمانی، ماساژدرمانی، دارو درمانی،درد و التهاب عصب سیاتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.