بررسی راستای ستون فقرات اسکیت بازان سرعت تیم ملی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF06_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1046
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سعید میرغضنفری

کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، ایران

کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی دان حشمتی

کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، ایران

علی شمسی ماجلان

دکتری متخصص آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، استادیار دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، ایران

چکیده

ورزش اسکیت یکی از بیست ورزش مطرح دنیا است. ورزشی است که اکثر ماهیچه های بدن را به کار می گیرد. با توجه به پوزیشنی که اسکیت بازان سرعت اتخاذ می کنند به نظر می رسد انحنای ستون فقرات آنها ممکن است دچارتغییراتی شود. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان انحناهای ستون فقرات (گردنی، پشتی و کمری) ورزشکاران اسکیت سرعت بود. جامعه ی آماری این پژوهش شامل همه اعضای تیم ملی اسکیت سرعت جوانان مرد و زن ایران بودند. که تعداد 21 نفر( 9 زن و 11 مرد) بدون سابقه پاتولوژیک در ناحیه ستون مهرها و عضلات پشت به صورت دردسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای بررسی انحناهای گردنی، پشتی و کمری ستون فقرات از گونیامتر و خط کش منعطف استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری از آمار توصیفی و آزمون شاپیرو-ویلک استفاده شد. میانگین زاویه سر، قوس پشتی و کمری در ورزشکاران اسکیت سرعت به ترتیب 42/58±6/04 ، 32/41±7/61و 42/51±10/89 گزارش شد.در ارزیابی زاویه سر نتایج نشان داد که 52/4 درصد از افراد دارای ناهنجاری سر به جلو و 47/6 درصد دارای زاویه طبیعی سر بودند. در ارزیابی قوس کمری، نتایج نشان داد که تعداد افراد طبیعی 14/3 درصد نسبت به افراد دارای لوردوز 85/7 درصد درصد نسبت به افراد دارای لوردوز مجموع 21 نفر، بیشتر افراد وضعیت طبیعی داشتند 95/2 درصد ، با توجه به یافته های تحقیق حاضر به نظر می رسد که افزایش قوس کمری ممکن است به علت افزایش قدرت عضله چهارسر رانی باشد که باعث تیلت قدامی لگن و ایجاد ناهنجاری لوردوزیس در اسکیت بازان سرعت شده است. اما افزایش زاویه سر در این ورزشکاران شاید به علت پوزیشن قرارگیر سر حین فعالیت و تمرینات می باشد.

کلیدواژه ها

اسکیت سرعت، سر به جلو، کایفوز، لوردوز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.