تاثیر دوازده هفته ورزش ایروبیک بر فیبرینوژن، LDL، HDLزنان میان سال غیر ورزشکار
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
- کد COI اختصاصی: SPORTCONF06_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 600
نویسندگان
کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
کا رشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
هدف از این پژوهش تاثیر دوازده هفته ورزش ایروبیک بر فشارخون، فیبرینوژن LDL و HDL زنان میانسال غیر ورزشکار بود جامعه آماری این پژوهش را 30 نفر از کارمندان اداره آموزش وپرورش خراسان رضوی تشکیل دادند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها به مدت دوازده هفته ورزش ایروبیک پرداختند. زمان ورزش در هر هفته سه جلسه و به مدت 54 دقیقه بود و شروع و پایان ورزش ایروبیک از آزمون فشارخون گرفته شد و آزمودنی ها در دو نوبت خون گیری به عمل آمد تا HDL ،LDLو فیبرینوژن آن ها مشخص گردد برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، با استفاده از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف، نرمال بودن داده ها و سپس با تفاضل بین پس آزمون و پیش آزمون گروه کنترل و آزمایش با آزمون t ی مستقل مقایسه شد. برای بررسی همگن بودن واریانس ها از آزمون لون استفاده گردید و با استفاده از نرم افزار spss16 در سطح معنی داری 0/05 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. یافته ها: دوازده هفته ورزش ایروبیک بر سطح LDL- HDL و فشارخون سیستول زنان میانسال تاثیر معنی داری وجود دارد ، فیبرونوژن و بر فشارخون دیاستول زنان میانسال تاثیر معنی داری وجود ندارد نتیجه گیری: دوازده هفته ورزش ایروبیک بر سطح LDL- HDL و فشارخون سیستول تاثیر گذارد است و درنتیجه ورزش ایروبیک می تواند در کاهش سطح LDL- HDL مفید می باشد.کلیدواژه ها
و TG ، LDL،HDL، فیبرونوژن، فشارخون سیستول و دیاستولمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.