بررسی شاخص های تنوع زیستی گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: کنفرانس ملی حفاظت از تنوع زیستی و دانش بومی
- کد COI اختصاصی: BIODIVERSITY01_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3140
نویسندگان
کارشناس مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراس
کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی
کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی و مدرس
چکیده
گیاهان از مهمترین نعمت های خدادادی و منابع طبیعی هستند که علاوه بر فواید زیست محیطی هستند که علاوه بر فواید زیست محیطی خواص دارویی و اقتصادی بیشماری دارند. امروزه استفاده بیش از حد از ظرفیت رویشگاه ها تغییرات شدید تنوع زیستی را به همراه دارد در این میان گونه های دارویی که از گونه های با ارزش مرتعی بوده، دارای اهمیت ویژه ای هستند چرا که هر روز به تعداد گونه های سرخ که در حال تهدید انقراض هستند افزوده می شود. هدف از انجام این تحقیق که در یکی از زیر حوزه های رود خانی کبیر سوادکوه استان مازندران انجام گردیده است. بررسی وضعیت تنوع زیستی گونه های دارویی در منطقه مورد مطالعه از طریق محاسبه شاخص های مختلف غنا و تنوع گونه ای می باشد.نتایج حاصله نشان داد که میانگین تعداد گونه های دارویی اختلاف معنی داری را در سه تیپ موجود در منطقه نشان دادند. میانگین شاخص تنوع شانون و سیمپسون همچنین شاخص های غنای منهینگ و مارگالف در تیپ III به طور معنی داری بیشتر از دو تیپ دیگر بود. به طور کلی از لحاظ تنوع و تراکم گونه های دارویی، منطقه قابلیت استفاده به عنوان ذهیره گاه دارویی و صنعتی را ندارد اما با توجه به حضور گونه های با ارزش قابلیت استفاده برای سایر کاربری ها از جمله پتانسیل های زنبورداری و ... را دارد.کلیدواژه ها
گیاهان دارویی، تنوع زیستی، شاخص تنوع شانون، شاخص تنوع سیمپونمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.