شبیه سازی و تجزیه و تحلیل تکنیک های مختلف جبران سازی فرکانسی تقویت کننده های دو و سه طبقه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهینه سازی در انرژی های تجدیدپذیر
  • کد COI اختصاصی: CPRE01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کیان فر

گروه الکترونیک، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

مریم شکیبا

گروه الکترونیک، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

محسن شکیبا

گروه الکترونیک، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

چکیده

در این تحقیق، هدف طراحی و شبیه سازی تکنیک های جبران سازی تقویت کننده های دو و سه طبقه است. نظر به اهمیت پایداری فرکانسی تقویت کننده های دوطبقه حلقه بسته، تکنیک های میلر، میلر با مقاومت بی اثر، بافر ولتاژ و بافر جریان طراحی و شبیه سازی شده اند. به منظور طراحی تقویت کننده با بهره بالا و منبع تغذیه کوچک و با توجه به عدم توانایی تامین ولتاژ اضافه تحریک ترانزیستورها در این شرایط، از تقویت کننده سه طبقه به منظور افزایش بهره استفاده شده است. اگرچه، افزایش طبقات، چالش قطب های غالب را بیش از پیش نمایان می سازد، در این تحقیق، روش میلر تودرتو به منظور جبرانسازی فرکانسی تقویت کننده سه طبقه بکارگرفته شده است. شبیه سازی، با استفاده از نرم افزار HSPICE و در تکنولوژی CMOS با طول کانال 250 نانومتر انجام شده است. به منظور مقایسه نقاط ضعف و قدرت تکنیک های مذکور، پارامترهای بهره، حاشیه فاز، توان مصرفی و پهنای باند تقویت کننده های دو و سه طبقه، ارزیابی و مقایسه شده اند. طبق نتایج بدست آمده، تقویت کننده دوطبقه جبرانشده به روش بافر ولتاژ، با داشتن حاشیه فاز قابل قبول در ωu (برابر با 65 درجه) و پهنای باند مناسب 232 مگاهرتز، در تمام فرکانس ها و به ازای اعمال تمامی مقادیر فیدبک پایدار است. همچنین تقویت کننده سه طبقه جبران شده با استفاده از روش میلر تودرتو، علیرغم پهنای باند مناسب 210 مگاهرتز، چه در فرکانس های پایین و چه در فرکانس ωu دارای حاشیه فاز ثابت و برابر با 63 درجه است.

کلیدواژه ها

جبران سازی فرکانسی، تقویت کننده دو و سه طبقه، قطب غالب، خازن میلر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.