ارزیابی عملکرد ساختمان های موجود در برابر بارگذاری ضربه ای صوت و ارائه روش مصون سازی ساختمان های ایمن در برابر موج ضربه ای صوت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین مجمع توسعه فناوری و کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران(Ircivil۲۰۱۹)
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL04_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد بیدگلی

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه علم و صنعت ایران

اسدالله عباسلو

دانشجو دکتری سازه دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در طراحی و ارزیابی سازه ها بارها و تهدیدات گوناگونی مانند بارهای ثقلی، زلزله، باد و یا انفجار باید در نظر گرفته شوند که بخشی از این تهدیدات طبیعی و برخی انسانی هستند. از مجموعه تهدیدات انسانی بارهای ناشی از صوت انفجار می باشند که ماهیتی متفاوت داشته و ایجاد و گسترش آن معمولا به صورت فشار هوا می باشد. از طرفی نیز امروزه بازتاب و تراگسیل امواج صوتی در صنایع نظامی برای شناسایی اهداف و آسیب رساندن به انسانها بکار می رود. با توجه به کمبود پژوهش در زمینه ی اتاقک ایمن صوتی و اهمیت این موضوع در طراحی و بهره برداری از سازه ها، پژوهش های بیشتری در این زمینه نیاز است.بررسی تاثیر پارامترهای گوناگون در کارکرد صوتی و ارتعاشی سازه های سطحی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این بررسی بسته به نیاز پژوهش می تواند از جنبه های گوناگون انجام شود. در این پژوهش دو کارکرد صوتی (فشار صوتی در میان اتاقک) و ارتعاشی (شتاب روی رویه ی درونی وجه روبروی منبع صوتی) سامانه ی ساندویچ پنل، زیر اثر بارگذاری صدایی ضربه ای از محیط پیرامون سازه با انگیزه ی مصون سازی صوتی ساختمان ها ملاک بررسی است. ابتدا یک اتاقک مدل سازی شده با نتایج آزمایشگاهی صحت سنجی شده و به منظور بررسی الگوهای مختلف از جاذب های صوتی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که علاوه بر مانع صوتی ساندویچ پنل، استفاده از جاذب هایی رو پوسته داخلی اتاقک بتنی به خوبی پاسخصوتی و ارتعاشی داخل اتاقک را کنترل می کنند.

کلیدواژه ها

مصون سازی، بار ضربه ای، سازه بتنی، سازه فلزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.