تاثیر توام افزودن پودر سنگ آهک به عنوان جایگزین بخشی از ماسه و پودر دیاتومیت به عنوان یک افزودنی به بتن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین مجمع توسعه فناوری و کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران(Ircivil2019)
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL04_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

بهمن شروانی تبار

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ،تبریز، ایران

چکیده

مصالح تشکیل دهنده بتن یکی از مهم ترین پارامتر های تاثیر گذار بر خواص و رفتار آن در فاز خمیری و فاز سخت شده می باشد . تاثیر نوع، مقدار و نسبت های تشکیل دهنده در بتن از اهمیت خاصی برخوردار است و ساخت بتن متناسب با یک پروژه مورد نظر نیازمند دقت بسیار زیاد در انتخاب نوع و مقدار مواد تشکیل دهنده می باشد. در این تحقیق آزمایش هایی جهت بررسی اثر پودر سنگ آهک جایگزین بخشی از ماسه و تاثیر پودر بسیار ریز دیاتومیت به عنوان یک افزودنی پوزولانی بر خصوصیات مکانیکی بتن معمولی انجام شده است. برای این منظور نمونه های بتن همراه با جایگزینی 0، 10، 15 و 20 درصد سنگ آهک به جای ماسه و همچنین پودر دیاتومیت با درصدهای 0، 5، 10 و 20 به عنوان افزودنی در هر کدام از درصدهای سنگ آهک به بتن اضافه شد. یعنی جمعا شانزده نوع ترکیب بتنی مورد آزمایش قرار گرفت. آزمایش های انجام شده در این پروژه شامل آزمایش های مقاومت فشاری، کششی و جذب آب است. نتایج آزمایشها نشان داد که در نمونه های دارای پودر دیاتومیت یا پودر سنگ آهک یا هر دو، مقدار جذب آب نمونه های 28 روزه بر اساس آزمایش جذب آب ASTM کاهش یافته است که نشان دهندهی کاهش تخلخل بتن می باشد. از نتایج مقاومت فشاری و کششی ملاحظه می شود که در همه نمونه ها افزایش مقاومت فشاری و کششی اتفاق افتاده است. بیشترین افزایش مقاومت فشاری در نمونه های B11، شامل 10 درصد پودر دیاتومیت به صورت افزودنی و 15 درصد پودر سنگ آهک به عنوان جایگزین بخشی از ماسه اتفاق افتاده است که برای نمونه های 28 روزه و 180 روزه به ترتیب برابر 60 درصد و 45 درصد می باشد

کلیدواژه ها

پودر سنگ آهک، پودر دیاتومیت، مقاومت فشاری، مقاومت کششی، جذب آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.