مطالعه بکارگیری پایه های پوشش داده شده توسط تیتانیوم دی اکسید در فتوراکتورهای بستر ثابت و سیال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های دانش بنیان در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: RLSCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی ارومیه

شیوا سالم

دانشیار مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی ارومیه

چکیده

یکی از مشکلات استفاده از تیتانیوم دی اکسید (TiO2) در فرآیندهی فتوکاتالیستی بازیافت و جداسازی آن است. به دلیل همین مشکل، استفاده از TiO2 در کاربردهایی همچون تصفیه انواع فاضلاب محدود شده است. به منظور جلوگیری از صرف هزینه اضافی در جداسازی فتوکاتالیست پودری، از پایه های نگهدارنده کاتالیست استفاده می شود. جنس این پایه ها می تواند از الیاف شیشه ای، سیلیکای متخلخل، سیلیکاژل، نانوذرات آمورف سیلیکا، کربن فعال، زئولیت و استیل ضد زنگ باشد. مطالعات نشان داده است که شرایط استفاده از جنس های مختلف پایه کاتالیست بستگی به شرایط مختلف آزمایشگاهی و عملیاتی دارد. یکی دیگر از مباحث مورد اهمیت در این راستا، نحوه پوشش دهی فتوکاتالیست روی پایه های نگهدارنده است. در این تحقیق مروری تاثیر عواملی همچون نوع روش پوشش دهی، نوع پایه و شرایط عملیاتی بر عملکرد فرآیند فتوکاتالیستی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل نشان می دهد که با توجه به دسترسی و پوشش دهی مناسب TiO2 بر روی پایه های سیلیکاتی، استفاده از این نگهدارنده ها به منظور بسترهای سیال و ثابت می تواند امکان مناسبی را جهت تولید راکتورهای پیوسته فراهم آورد.

کلیدواژه ها

فتوکاتالیست، تیتانیوم دی اکسید، پوشش دهی، پایه کاتالیست، جداسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.