پیش بینی و تخمین عمق های بحرانی مشکلات حفاری مرتبط با مباحث زمین شناسی برای میدان نفتی اهواز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های دانش بنیان در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: RLSCONF01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن امیری داویجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده نفت اهواز

وحید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده نفت اهواز

فریبرز صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده نفت اهواز

خلیل شهبازی

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده نفت اهواز

چکیده

در حفاری چاه های نفت از مهم ترین مباحث مورد توجه ایمنی و کاهش هزینه ها می باشد. یکی از مواردی که هر دو هدف فوق را تهدید می کند مشکلات حفاری هستند که با افزایش زمان غیرمفید حفاری و همچنین هزینه های موردنیاز برای رفع آن ها هزینه ی حفاری را افزایش داده و از طرف دیگر این مشکلات در مواردی می توانن موجب به خطر افتادن جا چندین نفر شوند. از طرف دیگر مشکلات حفاری می توانند باعث از دست رفتن چاهی که با هزینه ی زیاد حفاری شده یا حتی آسیب رسیدن به مخزن که اصلی ترین دارایی نیز هست شوند لذا در این مطالعه سعی شده با بررسی گزارشات و مشکلات حفاری 12 حبقه چاه از میدان اهواز عمق های بحرانی که امکان وقوع هر یک از مشکلات حفاری در آن ها وجود دارد مشخص شوند که به وسیله ی آن در حفاری چاه های آینده ی این میدان، بتوان مشکلات پر تکرار را پیش بینی کرده و وقوع آن ها در طول عملیات را کاهش داد. در پایان بررسی، جا از مشخص شدن عمق های بحرانی مشکلات پر تکرار به صورت مجزا، در مجموع نیز محدوده ی عمق 1700 تا 2100 متری به عنوان عمق بحرانی این میدان شناخته شد که مشکلات متعددی در این محدوده در چاه های مختلف تکرار شده است و می تواند برای جلوگیری از تکرار آن ها در چاه های آینده برنامه ریزی کرد.

کلیدواژه ها

مشکلات حفاری، عمق بحرانی، میدان نفتی اهواز، پیش بینی مشکلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.