ماهیت حقوقی گزارش اصلاحی و بررسی امکان ابطال یا فسخ آن توسط طرفین یا ثالث

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی،حقوق و فرهنگ عامه
  • کد COI اختصاصی: LAWBCNF02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق-گرایش حقوق خصوصی

چکیده

در نظام حقوقی ایران وبر اساس ، ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی، دادگاه پس از حصول سازش میان طرفین ختم رسیدگی را اعلام و مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می کند. لیکن قانون در خصوص اینکه آیا گزارش اصلاحی دارای اعتبار امر مختومه است یا خیر ساکت است. از طرفی، اعتبار امر مختومه یکی از آثار احکام دادگاه است. بنابراین، اگر گزارش اصلاحی را حکم بدانیم، لاجرم اعتبار امر مختومه شامل آن خواهد شد. لیکن نظریات مخالفی نیز وجود دارد: گروهی معتقدند که گزارش اصلاحی ماهیت قرارداد صلح را دارد؛ در این صورت، چنین گزارشی فقط میتواند موضوع دعوای ابطال، فسخ یا اقاله، مطابق قواعد عمومی قراردادها، قرار گیرد. عدهای بر این باورند که گزارش اصلاحی حکم محسوب شده، مانند احکام دیگر مشمول اعتبار امر مختومه است. گروهی معتقدند گزارش اصلاحی،قرار سقوط دعوی است.به نظر آنان این گزارش ازاعتبار امرمختومه برخوردار است.دسته ای دیگر اعتقاد دارندکه گزارش اصلاحی یک تصمیم حسبی است که فاقد اعتبار امر مختومه است. به نظر نگارنده این تحقیق ، صدور گزارش اصلاحی ممکن است در دو حالت مختلف صورت گیرد که در هریک از این دو حالت، اتصاف عنوان اعتبار امر مختومه متفاوت است .

کلیدواژه ها

اعتبار امر قضاوت شده ،حکم ،گزارش اصلاحی ، قرار سقوط دعوی ،صلح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.