مقایسه سطح بیان LncRNA TERRA و طول تلومر در نمونه جفت زنان مبتلا به پرهاکلامپسی و سالم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 23، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-23-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گیتی رحیمی

دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.

سید سعید حسینی اصل

دانشیار ژنتیک گروه علوم تشریح و پاتولوژی، دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.

مریم مرغوب

متخصص زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.

حامد سیف الهی

دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.

چکیده

مقدمه: پره­اکلامپسی نوعی سندرم اختصاصی حاملگی است که تمام اعضای بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از علل احتمالی پره­اکلامپسی، عوامل ژنتیکی از جمله ژن های زمینه ساز ارثی می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطح بیان LncRNA TERRA و طول تلومر در نمونه جفت زنان مبتلا به پره­اکلامپسی و سالم انجام شد. روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی که در سال 97-1396 انجام شد، از 25 زن مبتلا به پره­اکلامپسی که به بیمارستان علوی اردبیل مراجعه نمودند و کاندید ختم بارداری شدند، نمونه جفت تهیه شد و برای گروه کنترل نیز از 25 زن فاقد بیماری نمونه جفت تهیه شد. پس از استخراج RNA و سنتز cDNA میزان بیان ژن TERRA با استفاده از Real Time PCR و تغییرات طول تلومر با استفاده از تکنیک Telomere Length Assay اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون تی مستقل انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین به دست آمده برای سطح بیان LncRNA TERRA در گروه مورد 9/1±87/7 و در گروه شاهد 8/2±8/9 بود که بر اساس نتایج آزمون تی مستقل بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری از لحاظ سطح بیان LncRNA TERRA وجود داشت (006/0=p). در بررسی تفاوت طول تلومر در دو گروه، میانگین به دست آمده برای طول تلومر در گروه مورد 9/1± 35/4 و در گروه شاهد 54/1±2/6 بود که بر اساس نتایج آزمون تی مستقل بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری از لحاظ طول تلومر وجود داشت (001/0=p). بین سن مادران و سطح بیان LncRNA TERRA و طول تلومر همبستگی معنی داری وجود نداشت (88/0=p). بین جنسیت نوزادان در سطح بیان LncRNA TERRA و طول تلومر ارتباطی وجود نداشت (1/0=p). نتیجه گیری: نتایج به دست آمده از این مطالعه بیانگر نقش مشخص LncRNA TERRA و طول تلومر در پره­اکلامپسی می باشند. می توان از دو معیار سطح بیان LncRNA TERRA و طول تلومر در پیش بینی و تشخیص پره­اکلامپسی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

پره اکلامپسی, سطح بیان TERRA, طول تلومر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.