اثر بخشی آموزش مهارت های مدیریت استرس و خشم بر کیفیت زندگی و تاب آوری و کاهش شدت درد در بیماران مبتلا به میگرن
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 62، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_MJMS-62-6_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 565
نویسندگان
استادیار روان شناسی عمومی، گروه روانشناسی عمومی، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران.
دانشجوی دکتری روانشناسی، واحد پردیس، تهران، ایران.
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی عمومی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کاشان ، کاشان، ایران.
چکیده
مقدمه: هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مدیریت استرس و خشم بر کیفیت زندگی، تابآوری و شدت درد بیماران مبتلا به میگرن بود. روش کار: روش این پژوهش از نظر هدف کاربردی و بر اساس ماهیت و روش از نوع طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش بیماران زن مبتلا به میگرن شهرستان هشتگرد در سال 96 بودند. نمونه پژوهش شامل 30 نفر از بیماران زن مبتلا به میگرن بود که به صورت هدفمند بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل جای گرفتند. در این پژوهش گروه آزمایش آموزش های مدیریت استرس و بسته آموزش مدیریت خشم را دریافت کردند، و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. ابزار گردآوری دادههای این پژوهش پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-36)، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و پرسشنامه مختصر شدت درد (BPI) بودند. نتایج: آموزش مدیریت استرس و خشمباعث بهبود کیفیت زندگی و تاب آوری و همچنین کاهش شدت درد در بیماران زن مبتلا به میگرن میگردد. نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این پژوهش توصیه میگردد در برنامههای درمانی بیماران مبتلا به میگرن بستههای آموزشی مدیریت استرس و خشم گنجانده شود.کلیدواژه ها
مدیریت استرس, مدیریت خشم, کیفیت زندگی, تاب آوری, شدت درد, بیماران میگرناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.