عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات و شبکه های اجتماعی در ارائه راه کارهای پدافند غیرعامل در برابر مخاطرات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SAPD-10-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسماعیل پور

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

علی ماروسی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

چکیده

آگاهی، اطلاع رسانی و آمادگی از راه کارهای پدافند غیرعامل در برابر زلزله است. تاثیر فناوری اطلاعات و شبکه های اجتماعی بر روی موارد مختلف از جمله آموزش توجه زیادی را به خود جلب کرده است، با این حال بر اساس بررسی نویسندگان تا به حال، هیچ مطالعاتی در ایران در زمینه تاثیر و عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه های اجتماعی در راه کارهای پدافند غیرعامل برای زلزله مورد بررسی قرار نگرفته است. در این تحقیق تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه های اجتماعی بر روی راه کارهای پدافند غیرعامل شامل آمادگی، آگاهی و کاهش خطر در برابر زلزله مورد بررسی قرار می­گیرد. جامعه آماری را شهر تربت حیدریه تشکیل می دهد؛ که به روش نمونه گیری تصادفی ساده،400 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شده اند. به منظور بررسی فرضیات و متغیرهای تحقیق از نرم افزار SPSS-PLS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در بین راه کارهای پدافند غیرعامل برای زلزله، یعنی بین آگاهی، آمادگی بقا و کاهش خطر با برنامه ریزی آمادگی رابطه معنی دار و مثبت دارد و آمادگی بقا با کاهش خطر رابطه مثبت و معنی دارد. همچنین از عوامل موثر و مثبت بر آگاهی در برابر زلزله می توان سن، میزان درآمد، تحصیلات و همچنین میزان اطلاعات به دست آمده درباره زلزله از راه­های مختلف را نام برد. علاوه­بر­این مولفه های، نگرش و سهولت ادراک شده از طریق سودمندی ادراک شده بر قصد استفاده از اینترنت، تلگرام و تلویزیون برای کسب آگاهی در برابر زلزله تاثیر مثبت و معنادار دارد.

کلیدواژه ها

شهر تربت حیدریه, پدافند غیرعامل, فناوری اطلاعات, آگاهی, کاهش خطر, زلزله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.