سنتز مشتقات دو استخلافی 5-3-متوکسی فنیل و 5-4-متوکسی فنیل- 4,3,1-اکسادیازول- 2-ایل-پیریدین- 2-ایل-متانول در موقعیت های 2 و 3 از 4,3,1-اکسادیازول های حاوی هالوژن و بررسی خاصیت ضد باکتریایی آن ها
محل انتشار: فصلنامه پزشکی نوید نو، دوره: 22، شماره: 72
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 388
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NNJ-22-72_001
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: بروز مقاومت های دارویی در میکروارگانیسم ها، تهدیدی جدی برای سلامت انسان ها محسوب می شود؛ از این رو مشتقات جدید اکسادیازولی می توانند جایگزین مناسبی برای این موضوع باشند. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین خاصیت ضد باکتریایی مشتقات سنتز شده اکسادیازول و مقایسه آن با داروهای ضد باکتریایی رایج انجام شد. مواد و روش ها: در پی فرایند واکنش تک مرحله ای، مشتقات جدیدی از اکسادیازول ها با ایزومر 1،3،4-اکسادیازول به دست آمدند که با استفاده از روش های طیف سنجی (InfraRed) IR، (Nuclear Magnetic Resonance) C-NMRو H-NMR (HydrogenNuclear Magnetic Resonance) مورد بررسی و تایید قرار گرفتند. فعالیت ضد باکتریایی مشتقات به روش انتشار از چاهک، تعیین حداقل غلظت بازدارندگی ( Minimum Inhibitory Concentration:MIC) و تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC: Minimum Bactericidal Concentration) در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر، با یک بار تکرار آزمایش روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سوبتیلیس، سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیا کلی تعیین گردید. یافته ها: نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر نشان دادند که ترکیبات سنتز شده در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر در باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس از فعالیت ضد باکتریایی برخوردار بوده اند؛ اما بر سایر باکتری های مورد آزمایش تاثیرگذار نبودند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن بودند که مشتقات جدید اکسادیازولی که به صورت تک مرحله ای مورد سنتز واقع شده اند، دارای خاصیت ضد باکتریایی بسیار خوب علیه باکتری های گرم مثبت می باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یاسین سرواهرابی
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران
علی سولدوزی
دانشیار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه، ایران
رضا طالبی
استادیار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :